Al het nieuws

Van onze redactie

New York - Wal-Mart was de grote verliezer op de negatief gestemde beurzen in New York. Het winkelbedrijf werd door beleggers gestraft voor een winstwaarschuwing, die volgens analisten ook de zorgen over de winstgevendheid van andere bedrijven kan aanwakkeren. Verder werden de kwartaalcijfers van grote bedrijven als Well Fargo, JPMorgan Chase en Intel verwerkt.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent in de min op 16.924,75 punten. De brede S&P 500 sloot 0,5 procent lager op 1994,24 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4782,85 punten.

Wal-Mart leverde 10 procent van zijn beurswaarde in, nadat het bedrijf had voorspeld dat de winst volgend boekjaar met 6 tot 12 procent zal dalen. Die afname komt vooral door hoge investeringen in internetactiviteiten en door stijgende loonkosten. Met het koersverlies stevent Wal-Mart af op zijn slechtste beursdag in decennia.

Chipproducent Intel voerde de Dow Jones aan met een winst van 2,4 procent. Het bedrijf begon de dag nog in de min na de presentatie van voorzichtige prognoses voor het huidige kwartaal.

Ook banken stonden in de schijnwerpers. Bank of America (plus 0,8 procent) werd beloond voor de winstcijfers over het afgelopen kwartaal, nadat rechtszaken een jaar eerder nog voor verlies zorgden. De resultaten van Wells Fargo (min 0,7 procent) en JPMorgan Chase (min 2,5 procent) werden minder positief ontvangen. Hun winst voldeed niet aan de verwachtingen van analisten.

Dat gold niet voor Delta Air Lines. De luchtvaartmaatschappij schroefde zijn winst vorig kwartaal dankzij een lagere brandstofrekening met ruim een derde op en kreeg er op Wall Street 1,8 procent bij.

TripAdvisor werd een kwart meer waard. De toeristenwebsite heeft een deal gesloten met Priceline (min 2,5 procent), die ervoor zorgt dat de hotels waar diens dochterbedrijf Booking.com mee werkt ook beschikbaar worden via TripAdvisor.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stabiliseerde op 46,61 dollar. De euro werd voor 1,1475 dollar verhandeld, tegen 1,1435 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).