Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn gisteren met kleine winsten het weekend ingegaan. De kwartaalcijfers van de industriereuzen General Electric en Honeywell en van speelgoedmaker Mattel werden wisselend ontvangen.


De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen, sloot 0,4 procent hoger op 17.215,97 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2.033,11 punten. De technologiegraadmeter eindigde met 4.886,69 punten op een winst van 0,3 procent.
De productie van de Amerikaanse industrie bleek in september opnieuw te zijn gedaald, in lijn met de verwachtingen van economen. Het consumentenvertrouwen steeg deze maand sterker dan verwacht, volgens een voorlopig cijfer van de universiteit van Michigan.
General Electric wist afgelopen kwartaal de winst dankzij groeiende verkopen van zijn luchtvaart- en transportdivisies op peil te houden. Wel daalde de totale omzet licht als gevolg van nadelige wisselkoerseffecten. Het aandeel steeg 3,4 procent en was daarmee koploper bij de hoofdfondsen.
Honeywell zag de winst oplopen dankzij kostenbesparingen. Voor beleggers wogen de dalende opbrengsten en een verlaging van de omzetverwachting evenwel zwaarder. Het aandeel verloor 1,5 procent. Speelgoedmaker Mattel kreeg er ondanks een nieuwe omzetdaling 6 procent bij.
Fastfoodconcern Yum Brands werd 4,2 procent meer waard. Het moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut heeft een activistische investeerder toegevoegd aan zijn bestuur. Het gaat om een hedgefondsmanager die eerder aandrong op een splitsing van het bedrijf.
Een tweet van Steve Ballmer, oud-topman van Microsoft, zette het aandeel Twitter 4,9 procent in de plus. Hij liet zonder verdere toelichting weten dat hij een belang van 4 procent heeft in het bedrijf achter de gelijknamige berichtendienst. Volgens persbureau Bloomberg is de tweet echt afkomstig van Ballmer.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).