Al het nieuws

New York - De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. Aandelen van banken stonden wat onder druk, in aanloop naar de stroom aan cijferpresentaties van financiële instellingen deze week.

JPMorgan trapt na de slotbel de reeks handelsberichten af.

Ook chipproducent Intel opent dan de boeken. ,,Die zullen de toon zetten voor dit cijferseizoen'', wist de handelaar. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 17.081,89 punten en doorbrak daarmee een zeven dagen durende winstreeks. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 2003,69 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 4796,61 punten.

Wells Fargo verloor 0,6 procent. De bank sloot een miljardendeal met industriereus General Electric (GE), dat voor circa 32 miljard dollar bezittingen van bankdochter GE Capital aan Wells Fargo verkoopt. JPMorgan Chase verloor overigens 0,3 procent.

De industriële- en transportsector had last van zwakke handelscijfers uit China. Daar bleek de invoer in augustus, omgerekend in Amerikaanse dollars, met ruim 20 procent te zijn ingezakt. FedEx (min 1,9 procent) en J.B. Hunt Transportation Services (min 4 procent) gingen omlaag. Truckverhuurder Ryder System sneed in zijn winstprognose en kelderde meer dan 9 procent.

Farmaceut Johnson & Johnson (min 0,6 procent) presenteerde zijn derdekwartaalcijfers. Daaruit bleek dat de relatief sterke dollar een flink negatief effect had op de inkomsten. De nettowinst daalde daardoor met bijna 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Brouwer Molson Coors stond ook in de belangstelling, na het megabod dat AB InBev uitbracht op SABMiller. Mededingingsautoriteiten eisen als voorwaarde voor de overname van de nummer 2 door de nummer 1 van de mondiale biersector wellicht dat SABMiller afscheid neemt van zijn samenwerkingsverband MillerCoors. Molson Coors, dat op de beurs bijna 10 procent meer waard werd, geldt in dat geval als de meest voor de hand liggende koper.

De euro was 1,1384 dollar waard, tegen 1,1384 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 46,63 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper en werd verhandeld voor 49,07 dollar per vat.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).