Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten gisteren een wisselend beeld zien. Beleggers in New York verwerkten een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve en een aantal gemengde macro-economische cijfers.
De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,7 procent hoger op 16.314,67 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1.931,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 4.686,50 punten.
Yellen zei donderdag na het slot van de handel in New York in een speech in Massachusetts dat zij nog altijd verwacht dat de rente dit jaar omhoog gaat. Daarmee verlichtte de Fed-voorzitter de vrees bij beleggers voor een flinke afkoeling van de wereldeconomie. Vorige week besloot de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd te laten.
De Amerikaanse economie is volgens een nieuwe schatting in het tweede kwartaal met 3,9 procent gegroeid op jaarbasis. Eerder werd nog een groei van 3,7 procent gemeld. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de groei ongewijzigd zou blijven.
Kort na opening werd bekend dat de dienstensector in de Verenigde Staten volgens marktonderzoeker Markit in september wat minder sterk is gegroeid dan een maand eerder. De Universiteit van Michigan liet daarnaast weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september minder hard is gedaald dan bij een voorlopige raming werd gemeld.
Sportartikelenfabrikant Nike sprong bijna 9 procent omhoog. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten.
Ook de financiële fondsen zaten in de lift. Zo won Citigroup 2,9 procent, Bank of America ging 2,2 procent vooruit en JPMorgan Chase noteerde een plus van 2,1 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.