Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten gisteren een wisselend beeld zien. Beleggers in New York verwerkten een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve en een aantal gemengde macro-economische cijfers.
De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,7 procent hoger op 16.314,67 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1.931,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 4.686,50 punten.
Yellen zei donderdag na het slot van de handel in New York in een speech in Massachusetts dat zij nog altijd verwacht dat de rente dit jaar omhoog gaat. Daarmee verlichtte de Fed-voorzitter de vrees bij beleggers voor een flinke afkoeling van de wereldeconomie. Vorige week besloot de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd te laten.
De Amerikaanse economie is volgens een nieuwe schatting in het tweede kwartaal met 3,9 procent gegroeid op jaarbasis. Eerder werd nog een groei van 3,7 procent gemeld. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de groei ongewijzigd zou blijven.
Kort na opening werd bekend dat de dienstensector in de Verenigde Staten volgens marktonderzoeker Markit in september wat minder sterk is gegroeid dan een maand eerder. De Universiteit van Michigan liet daarnaast weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september minder hard is gedaald dan bij een voorlopige raming werd gemeld.
Sportartikelenfabrikant Nike sprong bijna 9 procent omhoog. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten.
Ook de financiële fondsen zaten in de lift. Zo won Citigroup 2,9 procent, Bank of America ging 2,2 procent vooruit en JPMorgan Chase noteerde een plus van 2,1 procent.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).