Muziek doet wonderen die politici of ‘whoever can’t do’. Hetgeen door het Metropole Orkest, samen met de lokale musici is gepresteerd, zowel in Nederland als op de vooravond van het Curaçao North Sea Jazz Festival, dient voor altijd in het geheugen van zowel het Curaçaose volk als dat van Nederland gegraveerd te blijven. Wat bijvoorbeeld in de politiek jarenlang niet bewerkstelligd kon worden is deze musici op voortreffelijke wijze gelukt. Een combinatie van muzikale cultuur en professionelen, waar geen voldoende woorden voor zijn om deze te beschrijven. Nederlandse musici kunnen ervaring opdoen met de Afro-Caribische ritmes en onze musici kunnen goed gebruikmaken van de mogelijkheid om ervaring op te doen met het vertalen van de lokale op ‘band’-niveau ontwikkelde muziek naar de ‘next level’, orkestniveau. Bij het afsluiten van die voortreffelijke muzikale avond met de plaat ‘Zullen we maar weer’ met zang van Mr. Saab, was ‘Dubbele R’ duidelijk geëmotioneerd.
God bless het Metropole Orkest samen met onze lokale artiesten omdat zij die grote uitdaging op zich hebben genomen. Onze ‘legend’ Rignald Recordino (Doble R) worden nog vele levensjaren toegewenst, ook in de muziekwereld, want zijn werk is nog niet afgerond.
Felix D. Pinedo, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).