Vol goede moed kondigde minister Balborda de werkzaamheden aan over de gehele Westpuntweg van Grote Berg tot splitsing Soto. Het zag er allemaal goed uit en het eerste gedeelte van het project, rond Grote Berg, werd na enkele weken perfect afgeleverd. Elke bewoner aan de weg kreeg een nette ingang en naast de verbrede weg werd alles netjes afgewerkt met opgespoten diabaas en wit zand als finishing touch.
De tijdelijke wegen werden weer afgegraven en de natuur zo veel mogelijk hersteld. Dit te zien gaf ons hoop. Deel twee van dit project zag men al verschillen. De aansluiting, deel een aan deel twee, heeft een hinderlijke bobbel in de weg en de afwerking was stukken minder. De tijdelijke wegen dwars door de natuur bleven liggen en veel troep is nog te zien inclusief puin.
Ondertussen was men al bezig met deel 3 vanaf pomp Tera Kòrá tot afslag Soto. Hier kregen de bewoners gedeeltelijk nog hun oprit terug en de zijkanten werden totaal niet afgewerkt laat staan bespoten met vloeibare teer. Grote gaten liggen nu direct langs een nieuw wegdek! De opgelapte duikers onder de weg door werden ook niet afgewerkt, puin en kapotte bomen zie je overal en de tijdelijke wegen liggen er nog.
Deel 4. Daniel, van hetzelfde laken een pak. Vreselijke gaten langs de weg en vele bewoners hebben geen oprit meer gekregen. De weg is totaal niet afgewerkt en ook hier zien we de tijdelijke wegen, puin en kapotte bomen langs de weg liggen. En als toetje hebben we hier dat de vangrail op een gevaarlijke plaats voorgoed verdwenen is en wordt de tijdelijke weg als een sluipweg gebruikt! Waterafvoer is totaal geblokkeerd en het wachten is op een fikse regenbui waar de buurtbewoners blij mee zullen zijn.
Deel 5. Geen wegenbouw meer te zien, alles is stopgezet en aan de reactie (geen dus) van minister Balborda te zien kan Tera Kòrá fluiten naar een nieuwe weg. Zo blijven we dus in het dorp een kraterveld houden en zien we wederom de loze beloftes van onze regering! Geen veilige beloofde rotonde en geen fatsoenlijke ingangen naar de winkels. Dit deel ‘horrorweg met de vele ongelukken’ is kennelijk geen prioriteit van onze minister en zijn regeerders.
Het is triest hoe projecten begeleid worden en het belangrijkste, gecontroleerd worden. Bij dit project is het overduidelijk dat miljoenen verdwijnen en dat de aannemers vreselijk knoeien. Dat kan omdat er toch geen controles uitgeoefend worden op hun afgeleverd werk. Veel wijst erop dat er mogelijk een goedkeuring wordt afgekocht! Dat zagen we bij het stuk na Daniel waar delen van de weg met beton snel opgevuld werden en een laagje asfalt ons moet doen geloven dat er een nieuwe weg gelegd was. De oude rand ligt nu opgevuld onder de enkele nieuwe laag! Het is onaanvaardbaar dat er zo veel belastinggeld, bijeengebracht door ons, burgers, blijkbaar wordt weggesluisd en dat we binnen de kortste keren weer zitten met afgebrokkelde wegen inclusief kraters en een verwoeste natuur.
Triest is dat een minister niet even op persoonlijke brieven kan reageren waar dit alles aangekaart is en vragen beantwoordt wat de reden is van deze oplichterij en volksverlakkerij. Het is duidelijk dat veel geld blijkbaar niet in de Weg naar Westpunt wordt gestoken maar elders.
John H Baselmans, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).