Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik in het Antilliaans Dagblad las dat Aqualectra de nieuwe aanvragen om zonnepanelen te plaatsen niet goed zal keuren omdat de elektriciteit die ze terugkopen van de klanten met zonnepanelen duurder is dan wat zij zelf opwekken. Dus rendabel is het niet dus stoppen ze alle nieuwe aanvragen.
Op de eerste plaats denk ik niet dat je de overtollige stroom van iemand moet afnemen, op de tweede plaats denk ik niet dat het aan Aqualectra ligt om te beslissen of ik wél of niet zonnepanelen mag plaatsen.
Ik kan begrijpen dat ze van alles zullen doen om te voorkomen dat iedereen zijn eigen energie opwekt want dan ligt het bedrijf in no time op zijn gat omdat ze simpelweg veel te duur zijn omdat Aqualectra altijd een soort melkkoe was van de regering, buiten dat hebben ze meer directeuren dan General Motors die elk een salaris krijgen waar een heel Afrikaans dorp een jaar lang van kan eten.
En iedereen maar denken dat dit probleem nu pas begint omdat zonnepanelen opeens populair zijn, maar ze vergissen zich want dit is allang aan de hand want Aqualectra wil per se de monopolie houden, koste wat het kost.
Ik weet nog dat jaren geleden de marinebasis op Parera drie grote windmolens had geplaatst zodat ze konden besparen op hun energierekening. Na rechtszaken en jarenlange discussies moesten die windmolens weggehaald worden en waren ze weer afhankelijk van Aqualectra die om de haverklap uitviel en zij met de plant op de Dokweg kwamen om dat te verhelpen wat ook geen verschil maakte want het probleem bleef hetzelfde.
Dus het gaat er niet om dat de overtollige stroom die de klanten zelf opwekken zo duur is en dat het voor Aqualectra niet rendabel is om het terug te kopen maar het gaat erom om de melkkoe te behouden en de sociale werkplaats van het gouvernement waar ze vriendjes lucratieve baantjes geven in commissariaten en hoge posities open te houden voor politieke vriendjes en pastechi-liefhebbers.
Dus doe mij een plezier, beledig mijn intelligentie niet en kom met een ander verhaal, niemand dwingt jullie om de stroom tegen een hoger tarief terug te kopen en sinds wanneer bepalen jullie of ik wel of niet zonnepanelen op mijn dak mag plaatsen.
Ik ken een bedrijf dat met zonnepanelen hun stroomrekening van 9.000 gulden per maand naar 400 gulden per maand heeft terug gebracht en ik betaal thuis voor mij alleen 400 gulden per maand aan stroom dus wat denk je dat mijn volgende zet zal zijn?
Als ik verhaaltjes wil horen ga ik luisteren naar de speeches van meneer Schotte want daar kan zelfs de Fabeltjeskrant niet tegen op, die heeft het over alles en nog wat behalve over de MOT-meldingen, witwassen, en maffiaconnecties, en gegoochel met diplomatieke paspoorten, daar praat meneer niet over.
Ik blijf lachen op deze klip, alweer mensen die denken een volk dom te kunnen houden met hun verhaaltjes.
Arthur Donker, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).