Opvallend in het Antilliaans Dagblad-artikel van 3 juni over Aqualectra die geen vergunningen afgeeft sinds 19 mei, dat er niet gesproken wordt door Darick Jonis dat mede door het gebruik van zonnepanelen op het eiland er aanmerkelijk minder storingen zijn, dit vaak in tegenstelling tot een aantal jaren geleden en er met de regelmaat van de klok wel 2 storingen per dag waren.
Het is dan ook bijzonder kort door de bocht te noemen dat hij een kinderachtig rekensommetje gebruikt van 36 en resp. 42 cent per kWh.
Verder is er een wetgeving en kan Jonis natuurlijk als directeur van deze overheids-nv niet zomaar zelfstandig besluiten geen vergunningen af te geven. Dit is overigens geheel in strijd met het sustainability beleid van de Curaçaose overheid.
Daarbij gaat hij voorbij aan het feit dat er investeringen door mensen zijn gepleegd, groene leningen aangegaan en er nu projecten stil zouden liggen.
Misschien zou Jonis zich een keer in de juridische aspecten moeten verdiepen. Kan verhelderend werken.
J. Martina, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).