Oplossing koperdiefstal
In het Antilliaans Dagblad van 14 maart 2014 gelezen: ‘Uit het onderzoek is gebleken dat het koper eerst wordt gesmolten en dan naar het buitenland geëxporteerd wordt’.
De minister weet dus: a) de plaats = WAAR het koper wordt gesmolten;
b) de persoon die daar de leiding heeft = WIE is bekend;
c) kan daar dus achterhalen WAT er gebeurt en via WELKE kanalen het koper aangeleverd wordt;
d) kan dan onderzoeken WANNEER en WAAR de diefstallen plaatsvinden om de manier WAAROP zuiver te krijgen. Het WAAROM is zonder meer duidelijk!
De exporteur = bekend hoeft alleen maar een duidelijk formulier in te vullen dat gestructureerd en grondig gecontroleerd wordt, zonder betalingen boven of onder de tafel. Voilá!
In theorie zou dit alles in één werkdag opgelost moeten kunnen worden. Maar de plaag duurt al jaren en de schade loopt in de miljoenen. Kom op, minister!
C. Jansen-van Heeswijk, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).