Arthur je hebt ongelijk. Er zijn nog maar zeer weinig windmolenreparateurs op het eiland. Dit is een gevaarlijk gespecialiseerd werk dat, evenals bijvoorbeeld een lasser, zeker training vereist. Die windmolenreparateurs die er nog zijn, zijn allen ouderen. Om een wat groter areaal te irrigeren is een windmolen nog steeds verreweg het meest economisch. Een cursus in de vorm van een ‘apprenticeship’ is zeker zinvol, en 6 maanden moet genoeg zijn, misschien dat het ook in 4 of 5 zou kunnen. Als er 10 personen komen opdagen zal dat veel zijn en als er dan 4 overblijven die het beroep gaan uitoefenen dan kunnen deze een eigen bedrijf met goed betaald werk hebben en de maatschappij een dienst bewijzen. De benodigde investeringen zijn relatief gering; een kleine pick-up, die niet nieuw hoeft te zijn, een tripod en draadsnijder, pipe wrenches, veiligheidsgordel en helm en wat kleiner gereedschap. Wat de cursus kost weet ik niet, ik ben op generlei wijze bij dit project betrokken en zal me daar dan ook niet over uitlaten. Het idee op zich is echter zonder meer zinvol.

Gerard van Buurt, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).