De heer Cleopa zei het laatst al, er moet aandacht komen voor de serviceverlening op Curacao. De ‘red carpet’ van Schotte ligt ergens naast Peter Stuyvesant in ‘a place that shall never be mentioned’ moet hij gedacht hebben.
Het bieden van service door overheidsinstanties en -nv’s op Curacao lijkt overeenkomsten te hebben met een allergische reactie. Het veroorzaakt zowel bij de klant als de dienstverlener jeuk, irritatie en uitslag. Het reageren op een telefoontje, mail of brief van een klant of Statenlid lijkt te worden gemeden alsof het besmet is met een virus. Om een afspraak te maken voor een keuring of paspoortverlenging via het vergunningenloket krijgt u of een bandje of niemand te pakken. Ik zie ze al angstig kijken naar die rinkelende telefoon, wie durft een klant te woord te staan? Men is ook altijd onderbezet, want alleen hier in de Cariben bedenkt men het om mensen op vakantie te sturen als er piektijden zijn. Als de telefoon stopt, haalt iedereen opgelucht adem. Als je je dan maar persoonlijk meldt bij het vergunningenloket zijn er 90 die hetzelfde idee kregen en die allemaal op een afspraak zitten te wachten. Vervolgens kun je bij Kranshi of het keuringenlokaal weer 2 uur wachten op je beurt. Wat is het nut van de Bentana di Informashon? Je zou bijna denken om overtollige mensen aan het werk te houden, het bandje te laten lopen dat je gesprek voor trainingsdoeleinden wordt opgenomen, de burger nog gefrustreerder te maken en ambtenaren in piektijden op vakantie te kunnen sturen.
Om klanten die geen Papiaments spreken te woord te staan heeft de storingsdienst van UTS bijvoorbeeld wat gevonden. Kiest u voor de Nederlandstalige of Engelstalige operator, dan wordt er niet opgenomen. Kiest u voor Papiamentstalig? Na twee rinkels heeft u een vriendelijke dame aan de telefoon om u te helpen. Heeft u beeld hoe het daar gaat? Diegene die Engels kan is met vakantie, en die Nederlands verstaat is dat trainingsbandje aan het afluisteren. Anders weet ik het ook niet.
Klacht indienen over buren met hygiëneproblemen? Van het kastje naar de muur wordt je ‘gewezen’, want de telefoon wordt niet opgenomen bij de Warda di Polis, SKS, GGD en de mails nooit beantwoord. En dan raar vinden dat we vliegenoverlast hebben. Het is geen Selikor-probleem, het is een allergieprobleem zeg ik u.
Laten we allen eens een tijd niet meer bellen, dan gaat die reactie allergie misschien eens weg en hoef ik ook geen zalf uit te vinden.
Dominique Adriaens,
een bevlogen vliegenmepper

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).