Is het u ook opgevallen, de heer De Brabander gaat meteen in de verdediging bij elk geschreven stuk en komt met voorbeelden van ‘vroeger’! Dat als mensen durven op te komen voor hun gezondheid.
Enkele heren doktoren noemen fluor ‘preventieve medicatie’; andere, zoals de heer De Brabander, noemen het ‘natuurlijk voorkomend sporenelement’. Maar wat kreeg ik te horen in een mail van onze Spa-fabriek? Die stelde dat hun fles bronwater 0,1 ppm (parts per million) fluoride bevat (zie etiket) daar men er niet geheel zeker van is dat het geheel fluoridevrij is en daarom deze marge vermeldt. Maar de heer De Brabander gaat verder en schrijft openlijk dat er ook chloor en ‘smaakmakers’ toegevoegd zijn aan ons drinkwater. Rijst bij mij de vraag: En wat nog meer?
Waar het mij om gaat, is dat als we naar een huisarts/specialist gaan, mogen wij als burger beslissen of we de medicijnen/spoorelementen in willen nemen of de operatie willen ondergaan. Waarom krijgen wij bij enkele tandartsen en aangekoppelde politiek op dit eiland niet deze keuze? Wij betalen Aqualectra voor zo zuiver mogelijk drinkwater en in zuiver drinkwater behoort van nature geen fluoride, als ik Spa mag geloven!
Verder is gebleken dat er geschermd wordt met de wereld gezondheidsorganisatie WHO. Maar diezelfde WHO heeft ook nog steeds DDT (zeer zwaar uit de handel genomen vergif) op hun lijst staan. Fluor stamt af van de tijd van fabricage van de atoombom waar fluor voor nodig was. Dus zo up-to-date is deze organisatie niet. Wat ook blijkt, is dat ondertussen vele landen fluor snel verwijderen uit hun drinkwater nadat gebleken is dat WHO er een potje van maakt en met zwaar verouderde informatie werkt. Zelfs Amerika doet een stap terug inzake fluor.
Het is heel simpel: wij mensen van vlees en bloed willen zelf bepalen wat we voor medicatie/sporenelementen innemen. Wij mensen van vlees en bloed claimen enkel ons recht dat duidelijk vernoemd staat in diverse internationale regels en overeenkomsten. Wij willen baas blijven en verantwoordelijkheid behouden over ons eigen lichaam. Of leven we soms toch op een dictatoriaal eiland? Wij mensen van vlees en bloed willen simpel schoon onbewerkt drinkwater!
John Baselmans-Oracle, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).