Reeds twee maanden hebben wij bij ons op de kampong te maken met een Aqualectra-lekkage. Sedertdien wordt er in alle rust en vooral niet overhaast naar een oplossing gezocht (dichten lijkt mij, maar daar denkt Aqualectra heel anders over).
Eerst komt de kijkploeg, het zou immers zo maar een valse melding kunnen zijn, en die constateren dat er inderdaad sprake is van een lekkage. Vervolgens komt de inventarisatieploeg; die komen, zoals de naam al zegt, inventariseren wat er aan de hand is.
Dan komt de bordenploeg; deze zijn gespecialiseerd in het plaatsen van verkeersborden zodat het duidelijk is dat er ‘gewerkt’ gaat worden. Het bijzondere is dat Aqualectra, op dat smalste gedeelte van het park, waar nauwelijks 1 grote SUV doorheen kan, ineens bepaald dat daar niet mag worden ingehaald (zou ook niet weten hoe dat zou moeten) en dat daar 40 km/u gereden mag worden, terwijl het College van Burgemeester en Wethouders van de kampong bij de ingang een bord heeft geplaatst met maximaal 15 km/u.
De graafploeg is nu aan de beurt; dit zijn gediplomeerde Scheveningse strandgravers met een Duitse opfriscursus, dus dat werk verloopt voorspoedig.
Dan komt de zoekploeg de waterleiding zoeken om vervolgens de hulp van de (ver)prutstroepen in te roepen om het probleem te laten voor wat het is; want, zoals gezegd, na twee maanden, stroomt het water nog vrolijk via de verschillende rooien de lagune van Jan Thiel en vervolgens de Caribische zee in (volgens mijn is dan ook de verhoging van de zeespiegel niet het gevolg van de smeltende ijskappen danwel van Aqualectra).
Dat dit geheel een prijsopdrijvende werking van het Aqualectra-water heeft is natuurlijk voor een Aqualectradirecteurssalaris nauwelijks merkbaar; en ach die alleenstaande vrouw met vier kinderen die het dure Aqualectra-water niet meer kan betalen is haar probleem, niet dat van de Aqualectradirecteur.
Wellicht zou de Aqualectradirectie een cursus watermanagement bij onze koning kunnen gaan volgen; om nu te voorkomen dan men subiet met de voltallige directie en secretaresses first class voor twee weken afreist naar Nederland met verblijf in het Amstel Hotel stel ik voor te wachten totdat onze majesteit in november op Curacao is.
Fred Rabeling, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).