In het weekeinde heb ik kennis genomen van het feit dat een goede vriend is heengegaan. In de jaren zeventig was Miguel Pourier minister in het kabinet Evertsz en ondergetekende was toentertijd hoofdredacteur van het dagblad La Prensa. Regelmatig zat ik toen op kantoor bij Miguel in Fort Amsterdam, hetzij voor het houden van een interview, hetzij om te praten over van alles nog wat. Dat kon doordat wij vanaf toen goede vrienden waren, dit niettegenstaande het leeftijdsverschil. Miguel was voor mij een adviseur op velerlei gebied. We hadden continu contact en bleven goed bevriend ook in de jaren nadat hij afstand had genomen van de publieke sector om in de private sector te gaan werken.
Nadat Miguel weer terug was in de politiek, nu als leider van de politieke partij PAR, was ons contact minder geworden; echter de vriendschap bleef als vanzelfsprekend. Ik heb Miguel circa 40 jaar gekend en geloof me als ik zeg, dat hier sprake is van een zeer integer en goedhartig persoon die alleen het beste voor Curaçao en zijn medemens wilde.
Niet zo lang geleden kwam ik hem tegen, waarbij hij me nog feliciteerde met het feit dat mijn dochter pas in Nederland was afgestudeerd. Hij zei nog tegen mij, Humfrites, zoals hij mij al circa veertig jaar noemde, let op het gewicht vriend!
God geve Minguelito, zoals ik hem noemde eeuwige rust.
Humphrey W. Josefa
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.