Het schijnt weer die tijd van het jaar te zijn dat men straatnamen wil veranderen.
Er zijn op Curaçao zoveel straten die geen naam hebben, maar toch zijn er enige personen die steeds weer op het fantastische idee komen om bestaande straten van naam te veranderen met het gevolg dat er een heleboel mensen adreswijzigingen moeten gaan versturen om te vertellen aan hun vrienden en zakenrelaties dat ze van straat verhuist zijn. Er is een commissie die jaren bezig is, maar niet in staat is om alle straten op Curaçao van een naam te voorzien. Ik denk dat als ze per straatnaam betaald werden, dat er geen steegje op Curaçao zou bestaan dat geen naam had, maar dat is jammer genoeg niet zo.
Mijn suggestie aan de mensen die vrienden of bekenden willen vereren met een straatnaam is deze op te sturen naar de commissie met het verzoek om deze op te nemen in de lijst van namen voor straten die nog geen naam hebben en ze aansporen om zo snel mogelijk deze naam aan een straat zonder naam te geven. Elke straat is even belangrijk.
Enkele suggesties: we kunnen een wijk waar de straten geen naam hebben deze de namen van koralen of vissen of belangrijke mensen in onze gemeenschap, sportfiguren of zelf helden geven zodat we straks trots kunnen zeggen ‘ik woon in een wijk die straatnamen heeft van belangrijke mensen of zaken uit onze gemeenschap’.
Mensen, houd alsjeblief op met die verzoeken om bestaande namen te veranderen. Als u zich verveelt ga dan helpen ons eiland schoon te houden of ander vrijwilligerswerk doen waar we wat aan hebben.
A. Renardus, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).