Ik heb zaterdag een auto gekocht. Gisteren heb ik al het papierwerk geregeld. Vandaag belde ik voor een afspraak om mijn auto te laten keuren. De keuringstermijn loopt af op 18 februari en ik kon dus niet eerder dan vandaag een afspraak maken.
De dame die ik aan de lijn krijg, checkt mijn gegevens en die van de auto en zegt: 'Aha, ik zie dat uw auto voor 18 februari gekeurd moet worden...., maar ik heb geen mogelijkheid om uw auto te laten keuren voor die tijd, dus u moet het dubbele betalen, want u overschrijdt de termijn waarop uw auto gekeurd moet zijn’. En dat dan in het Papiaments.
Ik zeg: 'Nee, u overschrijdt de termijn, want ik bel twee weken van tevoren en ik kón niet eerder bellen aangezien de auto pas sinds gisteren op mijn naam staat'. Nou, het speet de dame ontzettend, maar ik moest toch gewoon de boete betalen, want ze had nu eenmaal eerder geen tijd voor een keuringsafspraak...
Mensen, dit is toch diefstal!
Jeroen Baldwin,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.