Vandaag is 20-10-12. De dag na de verkiezingen. Ik had al zien aankomen dat we uit emotie 2.0 zouden stemmen. De ideologieën zijn 2.0 en zelfs 1.0 en zwaar verouderd. Dit terwijl Curaçao 2.0 stuk is. We willen de revolutie 1.0 van 1795 nog een keer overdoen en ook de dekolonisatie 1.0 van 1948 tot en met 1954. Maar dit keer moeten wij de strijd voor Tula winnen en moeten we niet een autonoom land worden maar een onafhankelijk land.
In de tussentijd staat de wereld niet stil. De ICT ontwikkelt verder en daardoor gaat de globalisatie verder. Maar daar hebben we even geen tijd voor want we moeten de geschiedenis nog even corrigeren. We hebben geen visie op Curaçao 3.0 en wat ook belangrijk is: de politiek heeft geen enkel idee hoe ze het financieel probleem gaan oppakken. Er is geen ICT-plan voor het eiland. Er is geen visie op kenniseconomie en geen visie op daarbij passend onderwijs. We zijn bezig met de geschiedenis recht zetten, straatnamen veranderen. Dit is het resultaat van leiderschap die onze Curaçaoënaars 2.0 klein houdt en bezig houdt met het verleden.
De conclusie is dat alleen een klein wonder ons kan redden van het afglijden van Curaçao 2.0 naar 1.0 naar 0.0. De uitdaging is toch nog een manier te vinden om systemen op Curaçao te upgraden naar 3.0 en zo aansluiting te houden met de wereld.
Miguel Goede, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).