Steeds als marineschip Van Amstel of ander oorlogstuig uit Makambia de haven van Curaçao na enige afwezigheid binnenvaren, worden richting gouverneur schoten afgevuurd. Alsof die man wat misdaan heeft of dat binnenvaren nog iets te betekenen heeft, meer dan bijvoorbeeld de landing van een KLM-toestel op Hato. Als vroeger in koloniale tijden een slavenschip binnenvoer, kon de piraat met houten been ook toen niet weten wie op het eilandje de baas was en schoot voor de zekerheid zijn kanonnen leeg op Fort Amsterdam. Een gemiddeld schip had toen zeven kanonnen, elk voorzien van drie operationele kogels, vandaar 21. Deze koloniale folklore bestaat alleen nog hier. Blijkbaar zijn er mensen die dit zinvol vinden. Hoe grappig ook (voor toeristen): stoppen met die handel.
Carlos Weeber (architect), Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).