Ach, meneer Osepa, u laat zich wel kennen! Uw keuze voor een persoonlijke aanval is typerend voor de regeringscoalitie die u de afgelopen 22 maanden heeft vertegenwoordigd en verdedigd. Leugens, laster en verdachtmakingen zijn daarbij de instrumenten die worden gebruikt. Uw opmerkingen over mijn functioneren als Gevolmachtigde minister deren mij dan ook in het geheel niet en ik geloof dat ook de meeste nette mensen wel beter weten.
U heeft het over het schaden van de goede naam van ons land? U heeft het over verscheuren van ons land? Leeft u eigenlijk wel met beide benen op de grond?
Een land wordt geschaad wanneer het geregeerd wordt door niet integere bestuurders met een dubieus verleden en even dubieuze vrienden. Bestuurders die de verkiezingen ingaan met als issue de rijkswetten niet te zullen accepteren en eenmaal in de regering als eerste die wetten te tekenen. Bestuurders die zich schuldig maken aan grenzeloos nepotisme en die keer op keer schaamteloos liegen, tot zelfs in het parlement. Bestuurders die geen boodschap hebben aan deugdelijk bestuur en een verantwoord financieel beleid. Je schaadt je land door een dergelijke regering te vertegenwoordigen en te verdedigen.
U citeert professor Van den Berg wel heel erg selectief. Ik help u graag opnieuw te lezen (de cursiveringen zijn van mij): ,,Een deel van de problemen is volgens hem te herleiden tot de manier waarop de Staten zijn ontbonden. <I>‘Een demissionaire regering kan fatsoenshalve alleen een voordracht tot ontbinding doen als de Staten daarmee vooraf hebben ingestemd danwel duidelijk is dat zij daar geen bezwaar tegen zullen maken.<I> Ik vind dat de gouverneur wel erg snel is geweest met het accepteren van de voordracht tot ontbinding. Hij had er goed aan gedaan eerst de fractievoorzitters te raadplegen. Als een meerderheid zich daarbij zou hebben uitgesproken voor een andere coalitie hadden er geen verkiezingen hoeven te worden uitgeschreven’.” En iets verderop in hetzelfde artikel waaruit u citeerde: ,,De jongste ontwikkelingen vindt Van den Berg slecht voor de democratie. ‘Bij de bevolking wordt toch de indruk opgeroepen dat er met de democratie wordt gemanipuleerd. <I>Er worden spelletjes gespeeld met de spelregels. Misschien dat er strikt formeel volgens de regels wordt gehandeld maar dan zeker niet volgens de normen achter de regels. Men had daar overigens wel bedacht op kunnen zijn toen dit kabinet aantrad. Maar: als je streken uithaalt, doe het dan op zijn minst wel professioneel’.”<I>
En dat is nu precies wat ik in mijn stuk aanvoerde. Uw regering heeft uit rancune de Staten ontbonden en uw regering manipuleert met de democratie en met de regels. Regels die - zoals ik eerder stelde - gemaakt zijn door en voor nette mensen.
Carel de Haseth, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).