Toen deze minister - Nasser El Hakim (MFK) - aantrad, bevond het privatiseringstraject van het Dok zich in de laatste fase. De bedoeling was dat Damen het Dok zou gaan runnen (op leasebasis en onder de verplichting om iets van 34 miljoen dollar te investeren). Het traject van het vinden van een ‘strategische partner’ was een traject van jaren dat de Curaçao Dokmaatschappij (CDM) - alleen al aan externe adviezen/juridische bijstand - meer dan 3 miljoen gulden gekost heeft.
Zoals u bekend is heeft de minister de samenwerking met Damen al lang geleden afgeblazen (na daar eerst lange tijd onduidelijk over geweest te zijn en tegenstrijdige berichten over afgegeven te hebben).
Middels de recentelijk getekende en in de publiciteit gebracht Termination Agreement is mijns inziens het einde van de nv Curaçaose Dokmaatschappij (CDM) nabij. Het heeft er voor mij alle schijn van dat moedwillig naar een faillissement, of althans een einde van CDM toegewerkt wordt. Wat de minister precies met het Dok voor ogen staat, weet ik niet, maar waar ik van overtuigd ben is dat zijn agenda niet deugt en dat het belang van Curaçao (en de werknemers) hier ook geen rol van betekenis in zal spelen. Dat de minister onbetrouwbaar is, moge overigens ook wel uit zijn recente persbericht blijken.
Van de vakbond PWFC hoeft helaas niet veel tegendruk verwacht te worden. Misschien is het tijd dat de VBC eens iemand grondig naar dit ‘dossier’ laat kijken. Het lijkt mij overigens ook niet moeilijk voor de VBC om uit te zoeken wat de bereidheid van banken zal zijn om CDM te financieren; volgens El Hakim zou die bereidheid door de nieuwe deal toegenomen zijn...
Het Dok heeft volgens mij genoeg potentie maar niet onder deze minister. Het Dok verkeert op dit moment overigens nog steeds in dezelfde erbarmelijke staat als voorheen; er is geen investeerder gevonden, noch ‘partner’, slechts wat windowdressing met een nieuwe pergola en grote verhalen over ‘een nieuwe wind die waait’ en een ‘turn around plan’; de financiële positie is volgens mij ook nog steeds even slecht.
Naam en adres bij redactie bekend, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).