Soms denken mensen dat ze maar kunnen doen en laten wat ze willen, want iedereen is toch dom en heeft totaal geen waarde zolang je ze niet nodig hebt.
Op 29 mei is er een aanklacht ingediend bij het Amsterdamse Openbaar Ministerie tegen de heer van Assendelft van Wijck wegen oplichting, afpersing,doodsbedreiging, noem maar op!
Het heeft vijf uur geduurd voordat alles op papier stond zoveel was het.
Op maandag 4 juni vond er een vergadering plaats in een bekend restaurant in Den Haag waarbij 7 mensen betrokken waren waarvan twee speciaal hiervoor waren overgevlogen.
Daar werd besloten om een eind te maken aan de criminele loopbaan van deze meneer van Assendelft van Wijck.
Er werd een fonds opgezet om de directe kosten te dekken en gingen er e-mails uit naar de Belgische Gazette, de Telegraaf, het Antilliaans Dagblad en de Amigoe om advertenties te plaatsen waarin de schuldeisers opgeroepen werden om hun claims tegen deze meneer in te dienen op een bepaald e-mailadres.
Allemaal het werkterrein van deze meneer want als je hem hier wil pakken zegt hij dat hij in Nederland woont en als je hem in Nederland wil pakken zegt hij dat hij in België woont etc etc.
Daags na die vergadering, op 12 juni, werd een tweede aanklacht tegen deze meneer bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam ingediend, ook weer wegens oplichting, afpersing, doodsbedreiging en allerlei andere nare dingen die je maar kan bedenken.
Nog voordat de advertenties in de kranten stonden liepen de onbetaalde rekeningen in de acht cijfers en gelijk na de verschijning van die advertenties begonnen de ratten het schip te verlaten.
Medewerkers, zogenaamde vrienden, booze buddies en zelfs vertrouwens- personen lieten deze meneer vallen en rende hij als een kip zonder kop rond langs alle schuldeisers met de belofte dat hij ze zou betalen als ze zich maar niet zouden opgeven als schuldeiser en dat hij moeilijk aan geld kan komen omdat hij in een scheiding ligt etc etc.
Meneer probeert door middel van vertragingstechnieken de scheiding op de lange baan te schuiven zodat hij niets hoeft te delen met zijn vrouw.
De 19e stond er een prachtartikel in dat miljonairs tijdschrift <I>Quote<I> in Nederland over dat Fantasy Island genaamd Kiki Beach dat ze heel gauw weer hebben weggehaald nadat ze die oproep in de kranten hadden gezien.
De droom die een nachtmerrie is geworden heet dat nou.
Het is nou een kwestie van dagen en dan is het afgelopen met deze man die een reeks mensen finaal heeft geruïneerd, gezinnen kapot heeft gemaakt, mensen mentaal heeft gesloopt zodat hij de rijke pief kan uithangen aan de St. Tropez bar of in de bar in Het Klooster elke vrijdag.
Ik heb zo vaak naast hem gestaan en zelfs hem een keer een huurder horen uitkafferen omdat de man een dag te laat was met de huur te betalen wat nota bene een fout van een bank was.
Ik heb zo vaak zijn ‘war stories’ gehoord dat ik ze uit mijn hoofd ken, vermoeiend geloof me vooral omdat ik weet hoe hij aan al dat geld is gekomen.
Maar zeer binnenkort krijgt hij de rekening gepresenteerd en het zal een zure pil zijn en bedreigen en schreeuwen en stampen met een been zal niet helpen en zal er een hele rij mensen staan die allemaal met een glimlach op hun gezicht zullen staan zwaaien als hij door de hekken van Koraal Specht zal verdwijnen voor een hele lange tijd.
Voor de bijslaap die hem Spaanse les geeft, hier is een Spaanse uitdrukking voor je ‘A todo cochino viene su San Martin’.
Mijn pa had gelijk: arrogantie komt voor de val.
Ik blijf lachen op deze klip want ze vragen zich allemaal af hoe ik aan alle informatie kom, simpel als je mensen goed behandelt geloven ze in je en helpen ze je op allerlei manieren.
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).