Met verbazing die na het lezen omsloeg in verbijstering las ik in de krant dat 14 ambtenaren ‘gratificatie’ krijgen. Ik begrijp dat ook Stella van Rijn dit extraatje ontvangt. Laat ik even voorop stellen dat ik iedereen een ‘extraatje’ gun hoor. Als het even meezit doen wij dit ook voor onze werknemers. Maar, in een tijd dat je kampt met tekorten, ben je toch wel heel erg fout bezig.
Dat geldt uiteraard in dit geval nog meer voor Van Rijn. Want laten we nou wel wezen, wat heeft zij tot op heden gepresteerd dat een extra maandsalaris zou moeten rechtvaardigen behalve als spreekbuis te functioneren voor Gerrit Schotte (MFK). Niemand denkt eraan dat de armoede schrijnender wordt, er nog steeds kinderen zonder eten naar school gaan, dat er allerlei manifestaties gehouden moeten worden om een aangepaste elektrische rolstoel voor een 16-jarige jongen te kunnen bestellen, dat het onderwijs bizar slecht is, scholen in schandalige staat van onderhoud verkeren, de zorg beneden peil is, de straten zo slecht zijn dat je beter eerst je eten kunt laten zakken alvorens de deur uit te gaan, en ga zo maar door.
Je kunt de krant niet openslaan, of je leest bijvoorbeeld deze week dat het hoogste adviesorgaan van de operetteregering de openheid te beperkt vindt, de belastingopbrengst in 2012 lager ligt (overigens een trend die zich zal doorzetten, aangezien meer mensen het eiland zullen verlaten), El Hakim (had de man geen belastingschuld?) volhoudt dat er een bbp-groei is, de ene na de andere functionaris op straat wordt gezet en vervangen door een bekende van leden van de club, het aantal executoriale verkopen bijna dagelijks in de krant is te zien, een steward betrapt wordt met een kleine tien kilo cocaïne (was er niet een zoon van een Statenlid verleden jaar dat 10 kilo bij zich had?) en we gaan maar door en door alles en iedereen te bedonderen.
Het spreekt voor zich dat deze dalende trend zich niet op deze wijze kan voortzetten. Dushi hende na Kòrsou het is 5 voor 12 hoor. Let dus extra op uw zaak.
Josef Martina,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).