Er is een hele delegatie naar Holland om onze afgestudeerden en hoogopgeleide eilandgenoten over te halen om naar deze klip terug te komen om ons eilandje te helpen opbouwen om zo een rooskleurige toekomst te garanderen.
Anderhalve ton aan reis- en verblijfskosten voor een paar dagen verblijf daar.
Op zich heb ik daar geen moeite mee zolang de ‘return on investment’ er is.
Ik ben geen ‘genius’ maar ik zou het anders gedaan hebben. Ik zou eerst kijken welke professionals wij in de toekomst nodig hebben, zoals personeel voor het nieuwe ziekenhuis, midden- en hoger management voor het hotelwezen, mensen die Curaçao om kunnen zetten in een ecologisch paradijs zoals Bonaire dat doet.
Maar onze politici gaan op de bonnefooi proberen de landgenoten over te halen met allerlei loze beloftes waarvan ze van te voren weten dat ze die niet waar kunnen maken, spelen in op de frustraties van deze mensen zoals discriminatie , slecht Nederlands, mentaliteit en dergelijke en gebruiken hun populariteit in de media om hen op emotionele basis over te halen om terug te komen.
Vorige week stond er in de kranten dat Nederland een van de landen is met de hoogste salarissen ter wereld en nou wil je dat ik terug kom om minder dan de helft te verdienen van wat ik in Nederland krijg alleen omdat jij zegt dat het goed is en dat ik nodig ben om Curaçao te helpen opbouwen?
We hebben een werkeloosheidsprobleem, de economie ligt op z’n gat, corruptie, bedreigingen en politiek via de media vieren hoogtij, we hebben een regering die het beter in Cirque de Soleil kan doen dan in Fort Amsterdam, ons onderwijs is om te huilen, een premier die niet eens een havo-diploma heeft wil dat ik met mijn universitaire opleiding zijn domme beslissingen moet opvolgen.
Laat me niet lachen ik lig al de hele dag in een deuk hier op deze klip.
Arthur Donker,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).