In Nederland en de rest van ‘beschaafd’ Europa gelden er allerlei strikte regels - soms tot in het absurde toe - om het jonge mensen zo moeilijk mogelijk te maken alcohol tot zich te nemen.
Weldenkende mensen zijn namelijk van mening dat hevig alcoholgebruik niet goed is voor mensen in het algemeen en voor mensen in de groei in het bijzonder. Dit vanwege aantoonbare, desastreuze hersen- en leverbeschadigingen. Vandaar onder andere leeftijdsgrenzen in de horeca en slechte verkrijgbaarheid van sterke drank in supermarkten en tankstations.
Hier ter plekke is het leven relaxt en kan iedereen in elke super vrolijk kopen wat ‘ie wil en stimuleert de horeca op zijn geheel eigen wijze drankconsumptie via tal van Happy Hours. Maar zoals altijd is genoeg niet genoeg.
Website Dushi Deals en het Hilton hotel vinden een beetje dronken kennelijk niet meer hip. Nee, het wordt hoog tijd voor het echte werk, het comazuipen. Dat doen ze met de aanbieding ‘2 uur lang drinken, zoveel als je wilt, voor maar 15 dollar’.
Welcome to the promised land, welcome to Salou in the Caribbean. En langzaam glibbert het laatste restje beschaving weg in de kots. Overigens, Officier van Justitie, mag zulks zomaar?
Hans van Swoll, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).