Ik kon mijn ogen echt niet geloven toen ik op de voorpagina van de editie van vrijdag 2 maart van het Antilliaans Dagblad kon lezen dat parlementariër Helmin Wiels de vrees heeft geuit dat het lekken van gegevens zoals belastingsschulden en betalingsachterstanden buitenlandse investeerders kan afschrikken. Wat een ontstellende hypocriet! Als er iemand is geweest die stelselmatig zich heeft ingezet om buitenlandse investeerders af te schrikken dan is het de heer Wiels wel! Niet alleen door middel van het proclameren van zijn roekeloos onafhankelijkheidsstreven, maar ook door zijn constante xenofobe uitspraken en dreigementen aan het adres van Nederlanders die hij ondermeer in bodybags terug wil sturen naar het land van herkomst. Hebben wij het hier echt over dezelfde heer Wiels? En what about zijn boute uitspraken over de radio waarbij hij ambtenaren aanmaande om malversaties gepleegd door hun superieuren zo veel mogelijk aan te geven en openbaar te maken alsmede zijn oproep aan de hele burgerij om desnoods massaal burgerlijk ongehoorzaam te worden indien deze regering komt te vallen? 
Wel meneer Wiels, het zijn uw aanbevelingen die thans worden opgevolgd, functionarissen lekken uit frustratie en onmacht omdat u als parlementariër uw werk niet doet en de hand boven het hoofd houdt van schurkachtige ministers die niet gescreend willen worden. Het is gewoonweg schandalig dat u het lekken door ambtenaren veroordeelt maar geen woord rept over de verwerpelijke praktijken van ministers die blijkbaar verholen moeten blijven. Als u uw werk als parlementariër had gedaan had het niet zover hoeven te komen, dan had het volk thans niet met de nodige creativiteit hoeven af te dwingen wat in feite tot uw taak behoort, namelijk het toezien op integer bestuur. U zegt niets over ministers met astronomische schulden aan de staat die zij niet aflossen alsmede ook niets over een minister-president die zonder de minste scrupules een stelletje gesjeesde ex-Dipol-agenten inhuurt om de afgifte van toegangscodes van onze geheime staatsfiles met bedreiging van de VDC-medewerkers af te troggelen, dit met als doel al deze illegaal verkregen geheime informatie ter beschikking te stellen aan derden. Terwijl de minister-president hoogverraad pleegt, zeurt u enkel over het lekken van persoonsgegevens door ambtenaren. Kan hetgeen waartoe de minister-president opdracht heeft gegeven niet beschouwd worden als het veroorzaken van het meest ernstige en schadelijke lek wat men een staat kan aandoen? In welke verhouding staat het lekken van persoonlijke gegevens van gezagsdragers tegenover het bewust in vreemde handen stellen van staatsgeheimen? Waarom rept u over dat laatste met geen woord? Weet u wel wat voor ernstige schade dit voor het land kan betekenen en beseft u wel wat voor zware strafbare feiten hier worden begaan door nota bene onze regeringsleider? Nog gekker valt ook uitgerekend onze minister van Justitie (ongelooflijk!) de klokkenluiders aan in plaats van een onderzoek in te stellen naar de waarheid over de gedane beweringen, dit valt echt niet te bevatten! In elk ander normaal land was zo een minister-president allang afgezet en achter tralies verdwenen en u verdedigt dat maar, niet deze staatsgevaarlijke premier maar de stoute klokkenluider doet kwaad en stelt Curaçao in een slecht daglicht, dit is echt te gek om los te lopen. De zeer ernstige aard van het door de minister-president begane misdrijf tegen de veiligheid van de staat (land en koninkrijk) brengt met zich mee dat het Openbaar Ministerie niet anders kan dan tot vervolging over te gaan, ik kan mij niet voorstellen dat zulks niet zal gebeuren.
Heer Wiels, wees terdege er van bewust, het volk houdt u en de andere tien slappe en ingepalmde parlementariërs die deze regering steunen verantwoordelijk voor het aan de macht houden van - en het niet optreden tegen deze uiterst ontaarde en wetteloze gezagsdragers.
Wat er verder ook gebeuren zal, al deze gebeurtenissen hebben een ding zeer duidelijk gemaakt, namelijk hoe belangrijk het is om integere bestuurders te hebben. Duidelijk blijkt hoe ons land naar de knoppen gaat onder een regime dat geleid wordt door een stelletje opportunisten en bedorven bestuurders. De hieronder vermelde uitspraak van de Chinese schrijver en vertaler Lin Yu Tang doet mij denken aan de heren Schotte, Wilsoe en Wiels: ,,When small men begin to cast big shadows it means that the sun is about to set”. Wij leven thans inderdaad in duisternis, het ligt aan ons het volk om de zon weer te laten schijnen.

George Lichtveld, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.