Op dinsdag 3 januari 2012 ging onze zoon terug naar Aruba. Daar aangekomen wilde de douane een van zijn koffers visiteren. Tot zijn grote verbazing bleek het hangslot op die koffer te zijn veranderd.
Dit kan alleen op de afhandelingsafdeling op het vliegveld Hato zijn gebeurd. Hij gaf uiteraard toestemming aan de douane het slot open te breken, wat ook gedaan is. Er bleek iets uit zijn koffer te zijn weggenomen dat wij hem op het laatste moment hadden meegegeven. Voor wat dat betreft nemen gedane zaken geen keer. Erg is het wel. Maar nu komt het:
Stelt u zich voor, dat ze iets in zijn koffer hadden gestopt, waardoor hij in de problemen was komen te zitten. Hoe had hij dan kunnen bewijzen, dat het niet van hem was? Resultaat: nodeloze opsluiting en ergo, bezoedeling van zijn goede naam. Onze zoon heeft hier intussen werk van gemaakt en de betrokken instanties op de hoogte gesteld, die beloofd hebben de zaak nader te gaan onderzoeken. Zal dat resultaten afwerpen? Wat voor maatregelen gaan ze treffen om dit in de nabije toekomst te voorkomen? Extra supervisie?
Om veilig te zijn suggereer ik eenieder zijn koffer(s) te laten ‘wrappen’. Op elke fatsoenlijke luchthaven vindt u een machine, waar u uw koffer kan laten voorzien van een plastic wikkeling. Het zou u of een van de uwen kunnen overkomen.
E.L. Sophia, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).