Het bezoek van de paus aan Mexico en Cuba had de aandacht van de wereld. Vooral door de uitspraken van de paus en Fidel Castro inzake het communisme, de criminaliteit en het embargo van de VS op Cuba.
De presidentiële verkiezingen in de VS, Venezuela, Mexico en de Dominicaanse Republiek zijn in aantocht. Wederom is in een overvolle gevangenis te Honduras bij een opstand vele doden gevallen. De doorvoer van cocaïne via de regio blijft een punt van zorg. De georganiseerde en grensoverschrijdende misdaden eisen een toenemende samenwerking in de regio. Aanpassing in de wetgeving om deze vormen van crimineel gedrag te bestrijden zijn noodzakelijk.
De berovingen van de automatische geldmachines zijn punten van zorg. De komende vergadering van de Amerikaanse staten te Cartagena, Colombia wordt met spanning afgewacht vooral wat betreft de resultaten hiervan.
De sluiting van de olieraffinaderij te Aruba roept speculaties op voor wat betreft de voortzetting van het bedrijf. De constante verhoging van de gasolineprijs legt een druk op de bevolkingen.
Johan Oldenboom, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).