Als u gisteren een stokje in het zand stak kon u constateren dat het op een bepaald moment geen schaduw wierp. Op 22 augustus en op 22 april staat om 12.36 uur de zon namelijk precies boven ons hoofd. Wel 36 minuten te laat omdat onze klok 36 minuten op de zon vooruit loopt.
De klok in Venezuela volgt de zon beter, in Caracas is het op dat moment 12.06 uur. Daar is zelf voor gekozen en hier was dat vijftig jaar geleden ook zo. Wie toen in Nederland zijn analoge horloge ondersteboven hield, had meteen de Antilliaanse tijd te pakken, die tijd is helaas voorbij. Vier maanden schijnt de zon bij ons vanuit het noorden, de rest van het jaar uit het zuiden. Dat komt doordat de draai-as van de aardbol een hoek van 23 graden maakt met de rotatie-as om de zon. Waarom meldt het weerbericht dit soort zaken niet?
Carlos Weeber, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).