Minister Charles Cooper, gisteren viel mij een aantal reclamebanners op, die opgehangen zijn aan verschillende lantaarnpalen op het middengedeelte van de Emancipatie Boulevard ter hoogte van Apna.
Ik neem aan dat de overheid hiervoor geen vergunning heeft afgegeven, aangezien ik mij niet kan voorstellen dat hiervoor een vergunning kan worden afgegeven met het oog op de verkeersveiligheid. Daarnaast is ook de vraag of de ophanging wel voldoet aan de veiligheidseisen, gezien onze windsterkte.
Iets verderop hangen er ook verschillende borden van Burger King en waarvan de beugels aan het wegroesten zijn. Ook dit kan een gevaar opleveren van rondslingerend materiaal voor de omgeving, in het bijzonder voor de langsrijdende automobilist. Je ziet al dat de reclame aan het loslaten is en ook dit straks rondvliegende materiaal kan ongevallen veroorzaken.
Journalist Edsel Everts heeft zijn leven een paar jaar geleden al moeten laten naar aanleiding van een dergelijke reclame.
Gaarne actie van de overheid om dit op de juiste manier onder toezicht te laten verwijderen zodat ongelukken voorkomen kunnen worden.
Het beleid zou moeten zijn: geen enkele vorm van reclame aan lantaarnpalen!
Daarnaast stel ik voor hier de nodige publiciteit door de overheid aan te geven, zodat er een waarschuwing uitgaat om aan te geven dat dergelijke reclame niet acceptabel is.
Ziet u de negatieve reclame al voor u: ‘Dode op Curaçao vanwege verkeersongeval, naar aanleiding van reclame voor het North Sea Jazz Festival!’

Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).