Sommige mensen weten bij God wat ze op de radio moeten zeggen of doen om de populaire jongen uit te hangen. Onze vriend Wiels was helemaal in z’n nopjes toen hij erachter kwam dat het standbeeld van Peter Stuyvesant op respectloze wijze was weggehaald.
Hij zei dat dat het begin was van onze onafhankelijkheid en dat er meer zou volgen en gaf als voorbeeld om de Nederlands klinkende straatnamen ook te veranderen en die naar onze eigen helden te noemen. Alsof we er daar genoeg van hebben, maar ja hij zal het wel weten.
Mij best, maar mijn vader zei altijd als je de wereld wilt veranderen, je bij jezelf moet beginnen. Wiels is volgens mij ook een Nederlandse naam, maar daar zal wel een uitleg voor zijn, dat zal wel weer uitkomen op een of andere Nederlandse koloniaal die een slaaf 200 jaar geleden een souvenirtje heeft gegeven.
Maar onze vriend, de globetrotter, Schotte kan ook trots zijn op zijn naam want, voor het eerst in de geschiedenis van Curaçao zijn we erachter gekomen hoe we aan de naam Schottegat zijn gekomen: ze hebben gewoon een gat naar Schotte genoemd! Zo zat dat!
Nu zullen we Willemstad ook een andere naam moeten geven. We kunnen het altijd Wielslandia noemen, want deze meneer is zo ingenomen met zichzelf dat hij helemaal publiciteitsgek is geworden.
Ik lig elke dag weer in een deuk op deze klip want zolang er van deze mensen hier rondlopen hebben we genoeg stof om te blijven lachen.
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).