Wederom belegde premier Gerrit Schotte een persconferentie over Aqualectra. Daarin maakte hij bekend dat er ‘geheime rekeningen’ zouden zijn ontdekt en dat Aqualectra geld in het buitenland gestald zou hebben als belegging. ,,Ik breng het nieuws heet uit de keuken,” verkondigde hij. ,,We zijn nog aan het onderzoeken. Maar het gaat in ieder geval om miljoenen. Alleen weten we zelfs nog niet om welke valuta het gaat.”
Een verstandige premier zou dan ook gewacht hebben met dit nieuws naar buiten te brengen totdat hij wist waarover hij sprak. Maar neen, Curaçao heeft geen verstandige premier, maar eentje wiens ‘schoonfamilie’ grote belangen heeft in de energiesector. En dus worden rustig halve waarheden en hele onwaarheden naar buiten gebracht om ‘het volk’ ervan te overtuigen dat het een grote chaos is binnen het nutsbedrijf. En dat het in het belang van ‘het volk’ is wanneer de regering (lees: de ‘schoonfamilie’ van de premier) de macht overneemt binnen het nutsbedrijf. ‘Het volk’ krijgt als zoethoudertje voorgehouden dat door dit ingrijpen de tarieven niet omhoog zullen gaan (denk aan de belofte dat de benzineprijs omlaag zou gaan), terwijl het beleid van het nutsbedrijf zodanig wordt omgebogen dat dit ten goede komt aan de ‘schoonfamilie’ van de premier.

E. van Cappelle
Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.