Wederom belegde premier Gerrit Schotte een persconferentie over Aqualectra. Daarin maakte hij bekend dat er ‘geheime rekeningen’ zouden zijn ontdekt en dat Aqualectra geld in het buitenland gestald zou hebben als belegging. ,,Ik breng het nieuws heet uit de keuken,” verkondigde hij. ,,We zijn nog aan het onderzoeken. Maar het gaat in ieder geval om miljoenen. Alleen weten we zelfs nog niet om welke valuta het gaat.”
Een verstandige premier zou dan ook gewacht hebben met dit nieuws naar buiten te brengen totdat hij wist waarover hij sprak. Maar neen, Curaçao heeft geen verstandige premier, maar eentje wiens ‘schoonfamilie’ grote belangen heeft in de energiesector. En dus worden rustig halve waarheden en hele onwaarheden naar buiten gebracht om ‘het volk’ ervan te overtuigen dat het een grote chaos is binnen het nutsbedrijf. En dat het in het belang van ‘het volk’ is wanneer de regering (lees: de ‘schoonfamilie’ van de premier) de macht overneemt binnen het nutsbedrijf. ‘Het volk’ krijgt als zoethoudertje voorgehouden dat door dit ingrijpen de tarieven niet omhoog zullen gaan (denk aan de belofte dat de benzineprijs omlaag zou gaan), terwijl het beleid van het nutsbedrijf zodanig wordt omgebogen dat dit ten goede komt aan de ‘schoonfamilie’ van de premier.

E. van Cappelle
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).