Meneer Jamaloodin, minister van het land Curaçao, persvrijheid is een fundamenteel recht volgens onze staatsregeling vastgelegd in artikel 7, daarnaast ook internationaal erkend. Uw uitleg over het niet meer toestaan van informatie naar het dagblad Èxtra is in de eerste plaats in conflict met ons staatsrecht, in de tweede plaats blackmail naar de pers en in de derde plaats dictatoriaal. Ik roep de totale pers op dit niet te accepteren en als pers naar de rechter te stappen en de overheid te dwingen informatie aan de totale pers te verstrekken. Dit is niet acceptabel in het democratische land Curaçao.
Er is, meneer Jamaloodin, slechts een optie als u het niet eens bent met het desbetreffende artikel en dat is naar de rechter stappen. Zo staat dat in onze grondwet, niet vooraf maar achteraf.
Niet nu de totale pers bedreigen, maar u houden als minister aan uw gelofte met betrekking tot het naleven van onze staatsregeling. Uw boodschap naar de totale pers is: ‘pas maar op wat je over mij mededeelt, aangezien dat wel eens negatieve consequenties zou kunnen hebben’. Nee meneer Jamaloodin, we leven in een rechtsstaat, waar de pers een onderdeel is van onze democratie en niet in een dictatuur. Ook van onze minister-president en van onze minister van Justitie mag de burger een duidelijke afwijzing verwachten van een democratische regering. Bescherm onze democratie.
Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).