Gelezen het betoog van Gregorio Donata, wil ik zeggen dat elke morgen als ik voor zonsopkomst het AD uit de bus haal, ik de fakkels zie van de raffinaderij. Wat mij daarbij opvalt meneer Donata, is dat deze fakkels steeds groter worden. Het onderwerp is niet of er ergens anders meer mensen sterven door deze fakkels of niet, nee, het onderwerp is veiligheid in zijn algemeenheid en in dit geval veiligheid rondom de raffinaderij.
Dit geldt voor bijna alles wat wij mensen uitgevonden hebben de afgelopen jaren. Het autoverkeer, maar ook de luchtvaart, aan het ene besteden we meer aandacht en geld dan aan het andere. Het probleem bij de raffinaderij is dat de aandacht de afgelopen jaren achteruit gaat en niet vooruit, we rommelen maar wat aan met de milieueisen. Dat heeft niets te maken met een ander meneer Donata, maar uitsluitend met onszelf. Volkomen terecht dat wij vraagtekens zetten bij dit beleid en ook de vraag stellen wat te doen bij het beëindigen van het contract met de huurder van de raffinaderij.
Wij zien dagelijks het resultaat van de uitlaatgassen, uitstoot van diesel auto’s door het introduceren van laag sulpher diesel. Met recht is het nu een verademing wat dit betreft. De autogordel heeft ook zijn voordelen opgeleverd. Volgende stap zou moeten zijn de airbag verplicht te stellen bij invoer van nieuwe auto’s. Dit maakt inderdaad de auto bij aanschaf duurder. Moet hierbij de discussie nu gaan of een buitenlander hier commentaar op levert of gaat het om een discussie over hoe we dit gezamenlijk zullen aanpakken? Kijk naar het buitenland wat we daarvan kunnen leren en vergeet verder dit buitenland en laat je niet afleiden van de doelstelling van ons eigen land Curaçao.
Vraag is dus wat wordt ons beleid voor de raffinaderij de komende jaren? Achteruit gaan met veiligheid is dus helemaal geen optie, maar dat doen we nu wel.
Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).