In het Antilliaans Dagblad van 10 februari stond een bericht over het nieuw te bouwen gebouw bij Parera, dat vlak achter en naast het bestaande, opvallende vooruitstrevende gebouw van Amicorp komt te staan. Wat mij, jammer genoeg weer opvalt, is dat de auteurs van het te bouwen gebouw, de architecten of architectenbureaus, daarbij niet worden genoemd. Dit in tegenstelling tot andere landen, waar het de gewoonte is dat opdrachtgevers van een gebouw, met trots, de eer aan de architecten geven door ook daarbij hun namen te vermelden. Kort geleden is er weer, voor het zoveelste jaar, een Tumbawedstrijd georganiseerd en, zoals het hoort, wordt met genoegen altijd de componist van elk lied met eer en respect genoemd. Verder herinner ik mij zelfs gevallen dat componisten plagiaatcollega’s voor de rechter sleepten. Mijn vraag is daarom: waarom de architect van bovengenoemd project niet wordt vermeld, is er iets te schuilen, pleegt men bij het nieuw te bouwen gebouw ook plagiaat?
Willy Juliana (voorzitter Team Cactus), Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).