We worden vervuild via lucht, op het land en in zee en we pretenderen een toeristisch eiland te zijn. We zijn trots op ons eiland, over onze vegetatie op land maar in het bijzonder in zee. Maar wat zien we, we worden vervuild overal waar we maar kijken. De zee waar ik al jaren geleden melding over maakte omdat er radioactief afval (nog steeds) in gedumpt wordt maar ook allerlei chemicaliën geloosd worden. SMOC maakte al melding over de lozingen in het Schottegat en gisteren kwamen er zelfs surfers uit het water bij Playa Canoa met bultjes en plekken over hun gehele lijf. Bij Brievengat wordt letterlijk alles geloosd en als een regelmatige bezoeker van Playa Canoa, kan ik dat bevestigen. Helaas zie je geen controle op dit eiland op wat er werkelijk allemaal de zee in gaat. We hebben toeristen die samen met onze eigen kinderen zwemmen in deze vervuilde zee die er ooo zo verraderlijk blauw uitziet. Maar alsmaar wordt verzwegen in wat voor chemische baden en afval wij de toeristen laten zwemmen, duiken en surfen.
Waar gaan we naar toe? Moet nu werkelijk alles vernietigd worden, ook ons toerisme?
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).