Alweer is een jaar ten einde en beginnen wij met een nieuw jaar 2011 vol goede bedoelingen. Het Caribisch gebied heeft schokkende gebeurtenissen gekend in het afgelopen jaar met veel leed.
In Mexico heeft de drugsoorlog vele mensenlevens geëist en de strijd zet zich voort. In enige andere Midden-Amerikaanse landen hebben de jeugdbendes het leven van de burgerij onzeker gemaakt. Tussen Costa Rica en Nicaragua dreigde een gewapend conflict in verband met een grenskwestie. In Haïti heeft een aardbeving de hoofdstad Port-au-Prince verwoest en vele doden geëist. Bovendien brak aldaar een cholera-epidemie uit met een toenemend aantal slachtoffers. In de Golf van Mexico is door het stuk gaan van een olieleiding veel onheil ontstaan onder andere in de fauna. De drugstoevoer vanuit Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten en Europa via het Caribisch gebied, gaat ongestoord door.
Op 10 oktober 2010 hield de Nederlandse Antillen op te bestaan en ontstonden er nieuwe landen. Op Curaçao neemt de criminaliteit ernstige vormen aan, vooral onder de jeugd. De bevolking wordt onzeker. Gewapende atrako’s, moorden, inbraken, witwassen van geld, illegaal wapenbezit en corruptie hebben in 2010 de gemeenschap in beroering gebracht. De nieuwe regering heeft een taak om de orde en wet te herstellen.
Gelukkig en voorspoedig 2011.
Johan Oldenboom, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.