Alweer is een jaar ten einde en beginnen wij met een nieuw jaar 2011 vol goede bedoelingen. Het Caribisch gebied heeft schokkende gebeurtenissen gekend in het afgelopen jaar met veel leed.
In Mexico heeft de drugsoorlog vele mensenlevens geëist en de strijd zet zich voort. In enige andere Midden-Amerikaanse landen hebben de jeugdbendes het leven van de burgerij onzeker gemaakt. Tussen Costa Rica en Nicaragua dreigde een gewapend conflict in verband met een grenskwestie. In Haïti heeft een aardbeving de hoofdstad Port-au-Prince verwoest en vele doden geëist. Bovendien brak aldaar een cholera-epidemie uit met een toenemend aantal slachtoffers. In de Golf van Mexico is door het stuk gaan van een olieleiding veel onheil ontstaan onder andere in de fauna. De drugstoevoer vanuit Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten en Europa via het Caribisch gebied, gaat ongestoord door.
Op 10 oktober 2010 hield de Nederlandse Antillen op te bestaan en ontstonden er nieuwe landen. Op Curaçao neemt de criminaliteit ernstige vormen aan, vooral onder de jeugd. De bevolking wordt onzeker. Gewapende atrako’s, moorden, inbraken, witwassen van geld, illegaal wapenbezit en corruptie hebben in 2010 de gemeenschap in beroering gebracht. De nieuwe regering heeft een taak om de orde en wet te herstellen.
Gelukkig en voorspoedig 2011.
Johan Oldenboom, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).