Aan de Gevolmachtigde minister de heer Osepa,
Ik heb de volgende vraag gesteld via de website van minister-president Rutte aan de minister-president van het Koninkrijk der Nederlanden de heer Rutte:
Waarom bestaat er geen website voor het Koninkrijk der Nederlanden?
Hierin de uitleg van het Koninkrijk, uit welke landen het Koninkrijk bestaat met de verschillende links naar alle websites van deze landen individueel.
Minister Rutte is niet alleen MP van Nederland maar ook van het Koninkrijk.
In de regering van het Koninkrijk zitten ook de Gevolmachtigde ministers van de landen Aruba, Curaçao en St.Maarten.
Op dit moment zijn de landen van het Koninkrijk ondergeschoven op de website van de rijksoverheid van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Dit staat er nu: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/caribische-deel-van-het-koninkrijk
Caribische deel van het Koninkrijk
Sinds 10 oktober 2010 bestaan de Nederlandse Antillen niet meer. Curaçao en Sint Maarten zijn vanaf deze datum zelfstandige landen binnen het Nederlandse Koninkrijk, net als Aruba. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn voortaan bijzondere gemeenten van Nederland.
Hier maakt de normale burger echt niet op uit dat het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit de landen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten met als rechtsorde Het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden, geldend per 15-10-2010.
Het wordt hoog tijd dat er een website komt Koninkrijk der Nederlanden met daarin alle relevante informatie over het Koninkrijk.
Met alle links naar de verschillende landen.
Kunt u dit aankaarten bij de heer Rutte?

Henk Pasman,
Land Curaçao in het Koninkrijk der Nederlanden

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).