Ik las in de krant dat men nu controle wil gaan uitvoeren op alle illegale Facebookpagina’s, Vraag en Aanbod Curaçao-pagina, e-Bay, en alle andere kofferbakhandelaren, dat zijn mensen die vanuit de kofferbak van hun auto’s van alles verkopen, zoals pastechi’s, bolo, loempia’s, schilderijen van Elvis Presley, kopieën van cd’s, Colombiaanse maaltijden, arepitas con queso, Dominicaanse Viagra-pillen, Bijbels, kookboeken, gestolen plantjes, Haïtiaanse souvenirs en niet te vergeten dames die ‘erotische massages’ in de ViaVia aanbieden voor een verkort Happy Hour met Happy Ending!
Je hebt tegenwoordig zelfs kofferbakmakelaars, die hebben een pagina op Facebook, adverteren alles wat ze verhuren, verkopen, verkassen, plakken er een deftige naam aan en als je gaat kijken of ze ingeschreven staan in de Kamer van Koophandel, kan je eerder de offshorebedrijven van president Maduro vinden dan hun gegevens.
Nada nada, niet eens een adres of een cribnummer, geen referenties, nada nada en meestal is het ook nog garantie tot aan de deur want als er wat fout is, zijn ze in geen velden of wegen te bekennen, want ze hebben een betere verdwijningsact dan David Copperfield die hele vliegtuigen kan laten verdwijnen.
Geen ob, geen winst- of omzetbelasting, geen hoofdpijn, nada nada.
De vraag komt nu bij mij op of ze dat ook zullen gaan doen met al die Bed & Breakfastprojecten die ook op Facebook, Instagram en Wazzup adverteren en verkopen.
De geregistreerde makelaars, hoteliers etc. kunnen daar niet tegenop concurreren en zitten met hun werknemers. Sociale lasten, huur, water en licht en reclame om te proberen een behoorlijk product aan de man te brengen op een eerlijke en erkende manier.
Maar ja, nou gaan ze dat rigoureus aan pakken dus iedereen opgelet, want ze komen eraan en kijk uit hoor, want je weet het, zodra je een Curaçaoënaar een uniform aan doet denkt hij dat hij God is en komt hij je tent binnenstormen als de SS-stormtroepen en jagen ze iedereen je tent uit om dan op een minder nette manier je papieren te vragen, zoals het tijdens de inval bij De Heeren en Goisco gebeurde.
Of nog erger, ze komen er opeens achter dat er 10.000 gebouwen hier staan die zonder bouwvergunning zijn gebouwd, gooien ze een huisje in aanbouw plat om te laten zien dat ze goed bezig zijn maar durven een appartementengebouw midden in Pietermaai, dat ook illegaal daar is gebouwd niet plat te gooien ondanks een vonnis dat de illegaliteit beaamt.
Waarom zij niet dan? Oh moet je dan de excuses aanhoren!!!! Maar die arme sloeber die met zijn minimumloon zijn huisje heeft bijeengeraapt moet wel boeten voor de rest.
Ik moet altijd lachen, gaan ze als een beest tekeer om te bewijzen dat ze hun werk naar behoren doen en als ik dan vraag van waarom nu, en niet al die vorige jaren, ben ik de gebeten hond.
Dus ik ben benieuwd hoe ze dit zullen gaan aanpakken of zal het weer een wet worden die niet uitvoerbaar is zoals de leerplicht wat ze zomaar bedenken zonder na te gaan hoe ze dat gaan uitvoeren en wat de sancties en gevolgen daarvan zullen zijn.
Ik blijf lachen op deze klip want dan moet je ook alle lotenverkopers en de eigenaars van de Venezolaanse barkjes aanpakken want die horen ook een cribnummer te hebben en ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en ob te betalen, o jee, daar hebben we niet aan gedacht!
Arthur Donker,
Curaçao

ADBrief 800

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.