Een geweldige kop die zeker de aandacht trekt van veel lezers. Immers belasting betalen is nu niet bepaald de favoriete hobby van elke burger of bedrijf. Natuurlijk moet je een bijdrage leveren aan de samenleving via tal van belastingen, maar het blijft geen favoriet onderdeel.
Daarom trok dit bericht ook onze aandacht. Geen OB (omzetbelasting) en invoerrechten meer voor het goede doel. Dus niet enkel voor het doel zelf maar ook als men dus spullen doneert aan dat doel, hoeft dit niet meer.
Maar al verder lezend komt de bekende aap uit de mouw. Dit gaat enkel op voor organisaties (goede doelen) die zich bezighouden met sport, school en armoedebestrijding en zorg. 
Dan val ik maar gelijk met de deur in het belastinghuis. Hoe zit het dan met organisaties zoals wij? Stichting Dierenhulp. Wij als volledige non profit verlenen educatie over de omgang met dieren (dus scholing) onze doelgroep is onder andere de Curaçaoënaar die wel huisdieren heeft maar die het financieel zelf niet kan bekostigen (armoedebestrijding). En wij verlenen zorg op maat door met een stel topdierenartsen hele duidelijke afspraken gemaakt te hebben om die zorg aan deze dieren te verlenen. 
Kortom Stichting Dierenhulp kwalificeert op deze wijze op drie van de vier vrijgestelde zaken die de regering van Curacao op 10 augustus jl. aangenomen heeft. Nadat Kenneth Gijsbertha (MAN) daartoe een voorstel ingediend had. En eigenlijk kwalificeren wij ook voor onderdeel 4, want we maken er met ons team vrijwilligers een <I>sport<I> van om zoveel mogelijk dieren per jaar te kunnen helpen. Wij doen dat volledig zelfstandig, zonder enige subsidie of ook maar een stuiver van welke loterij ook. 
Stichting Dierenhulp en het geweldige team artsen zouden graag horen wat de regering gaat doen om ook de dieren van Curacao ter wille te zijn. Immers er ligt ook al een nieuwe Landsverordening gereed waaraan destijds de fractie van PAIS hard gewerkt heeft in nauwe samenspraak met ons. De redactie van het AD heeft onze directe contactgegevens en we zouden een reactie van de regering zeer op prijs stellen aangaande dit onderwerp.


Mark Erwin Vos, voorzitter Stichting Dierenhulp
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.