Ik kan niet namens Carmabi spreken daar ik sinds 2005 niet meer bij hun in dienst ben.
Wat ik wel weet is dat Carmabi niet tegen ontwikkeling van Oostpunt is, maar dat die ontwikkeling dan op een duurzame manier moet plaatsvinden.
Dat de regering en Carmabi een verschillende inhoud geven aan het begrip ‘sustainable development’ kan ik me voorstellen, ondanks dat dat niet zo zou moeten zijn. Hetzelfde geldt ook voor de interpretatie van de Convention van Cartagena en het Spaw Protocol.
Uit wat in de pers is verschenen is niet op te maken waar de ideeën uit elkaar lopen en wie er gelijk heeft. Het zou goed zijn dat ook dat in de pers uitgewerkt zou worden zodat iedereen voor zichzelf hierin een beslissing kon nemen
Het zou niet de eerste keer zijn dat Carmabi geen serieus gehoor krijgt vanuit het ambtelijk, lees politiek aangestuurd, overheidsapparaat. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om als ambtenaar een van de regering afwijkend standpunt in te nemen en heb meer dan eens van onze bestuurders mogen horen dat mijn baan op het spel stond als ik mijn uitgangspunten niet zou aanpassen.
Top Marc dat je een duidelijke positie hebt ingenomen en buiten het conventionele circuit om in actie bent gegaan. Natuurbescherming en duurzame ontwikkeling is een basisprincipe dat uiteindelijk ons allen ten goede komt. Daar mag voor gevochten worden!
PS: Dat Carmabi zelf Oostpunt zou willen ontwikkelen is pertinent niet waar en een letterlijke quote van dhr. Maal. Uit deze aanhaling mag duidelijk blijken welke belangen hier werkelijk door de overheid behartigd worden.

Chris Schmitz,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.