Uiteraard opende uw krant met de val van het kabinet-Koeiman. Wel ben ik stupéfait dat Cijntje (PS) een verwijzing naar Mengele maakt, uitermate schokkend en weinig getuigend van enig historisch besef. Maar dit even als opmerking. Dat het kabinet nu al na 1 maand is gevallen, kan eigenlijk niemand verbazen. Koeiman, een hele aardige man hoor, daar niet van, maar absoluut geen leiderschap en dat heb je zeker binnen zo’n krabbennest als het onze nodig. Als er fouten zijn gemaakt, dan hadden die rechtgezet moeten worden, en de absurde oppositie geen gelegenheid moeten geven tot hun uitermate onbeschaafd gedrag. Ik lach me wel suf bij het gewapper van Schotte met een ondertekende brief, ook de nationale roeptoeter heeft werkelijk het verstand van een kip, alhoewel de kip pikt om te overleven.
We gaan nu met zijn alleen weer de verkiezingen in, en is het zaak dat iedereen van zijn/haar democratisch recht gebruikt maakt om te gaan stemmen. In Nederland zegt men hoe meer mensen gaan stemmen, hoe minder kans jouw niet welgevallige partijen een kans hebben. Dat geldt ook voor Curaçao. We zijn met zijn allen verantwoordelijk wie er ‘regerings’-verantwoordelijkheid krijgt. Ga stemmen, ga stemmen dat is alles wat ik er verder over wil zeggen.
Verder is mij zondagavond even iets opgevallen op Dewaretijdonline, wat ik de lezer niet wil onthouden: ,,Naar van bronnen op Curaçao wordt vernomen, zouden de problemen met vliegmaatschappij Insel Air mogelijk een rol hebben gespeeld bij de val van de regering. Er zouden naar verluidt sterke aanwijzingen zijn dat de vliegmaatschappij helemaal geen geld in Venezuela heeft, waar ze vanwege de economische situatie in dat land niet kan komen, zoals eerder werd beweerd. Het Recherche Samenwerkingsteam van Nederland heeft invallen gepleegd bij aandeelhouders van Insel Air”. Wie het weet mag het zeggen.

Josef Martina,
Curaçao

Noot van de redactie: Na kennis te hebben genomen van het gerucht van invallen bij aandeelhouders van Insel Air, heeft deze krant contact opgenomen met het Openbaar Ministerie. Laatstgenoemde verwees de geruchten naar het land der fabeltjes: ,,Complete onzin.”

ADletters logo

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).