Het volk heeft 21 Statenleden gekozen. Zeven daarvan hebben bij het Hoofdstembureau hun zetel vrijgegeven. Het Hoofdstembureau neemt vervolgens contact op met de volgende zeven op de lijsten. De geloofsbrieven worden opgesteld. En dienen die in de eerstvolgende Statenvergadering met slechts 14 leden. De Staten middels een geloofsbrievencommissie beoordelen deze geloofsbrieven en na goedkeuring gaan de nieuwe Statenleden naar de gouverneur ter beëdiging. Allemaal heel simpel en rechttoe rechtaan. Gedurende deze tijd ontstaat er echter een vacuümperiode met 14 leden, die in deze periode even moeten wachten op de resterende leden. Kunnen dan ook gedurende deze periode geen fundamentele beslissingen nemen. De oppositie vertaalt dit als dat er gedurende deze periode een nieuwe Staten zou zijn met slechts 14 leden en die dan alle macht hiermede in handen zouden hebben. Hoe krom kan je het bedenken en hoe ondemocratisch is een dergelijke redenering! Dat er bepaalde grappenmakers zijn die dit denken kan ik nog snappen, maar dat allerlei geleerde heren, zoals een ex-minister van Justitie, met een meestertitel, hier achteraanlopen, geeft alleen maar aan hoe hun normen en waarden gedaald zijn. En dit is dan in het belang van deze bevolking en dit land?
Henk Pasman,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).