Voor alle duidelijkheid: ik ben geen columnist, ik ben geen journalist, ik ben geen Neerlandicus, Nederlands is niet mijn moerstaal, ik schrijf wat ik denk en zoals ik praat. Ik werd in de Knipselkrant aangevallen op mijn fout taalgebruik, zinsbouw tot zelfs verkeerd geplaatste komma's aan toe in mijn laatste stuk over dat zielige geheime rapport van Gerrit Schotte. Persoonlijk denk ik dat ze dat gedaan hebben om de aandacht voor de inhoud van dat stuk weg te halen, namelijk dat het een amateuristisch rapport is dat moet doen lijken alsof het door een professioneel onderzoekbureau is gedaan om Schotte zijn claim over een vermeende samenzwering te bevestigen. Ik moet hier om lachen want het is overduidelijk waar dit vandaan komt en ik kan het ze niet kwalijk nemen; als het mijn dochter was zou ik ook voor haar in de bres springen, laten we eerlijk zijn. Alleen het verschil tussen die persoon en mij is, dat als mijn dochter iets fout doet, ik haar altijd heb geleerd dat ze haar verantwoordelijkheid moet nemen en ook de gevolgen daarvan moet accepteren en dat is in het geval van Schotte niet zo. Die zal alles op alles zetten om niet als (veroordeelde) crimineel voor de dag te komen, maar als slachtoffer van een complot waar half Curaçao aan meegewerkt heeft. Narcisten doen dat, maar dat wisten we allang van hem. Misschien verdedigen sommige mensen hem in de hoop er zelf beter van te worden, mocht hij weer gekozen worden en willen wel de andere kant uitkijken vanwege het feit dat hij zelfs alle persoonlijke gegevens van de inwoners van ons land verkocht heeft aan de Colombianen en geprobeerd heeft een maffioso in onze Centrale Bank te plaatsen. Dat alleen al getuigt ervan dat deze zelfde mensen die hem zo verdedigen en parmantig met de Curaçaose vlag op het Brionplein staan te zwaaien op Dia di Korsou, het woord 'vaderlandsliefde' niet kennen en zuiver op eigen gewin uit zijn. Ik blijf lachen op deze klip want men zegt: ,,Trek je daar niets van aan want een kat in het nauw maakt rare sprongen", en ik denk dat ze gelijk hebben, mij hebben ze nooit voor drie jaar veroordeeld, ik weet niet eens wanneer ik voor het laatst een bekeuring heb gehad, niemand kan zeggen dat ik een verzekeringsmaatschappij heb opgelicht of dat ik vriendjes ben met maffiosi of andere onderwereldfiguren die mijn campagne betalen in de hoop er profijt uit te halen. Ik kan wel met mijn hoofd omhoog lopen en mijn dochter hoeft zich niet voor mij te schamen. Ik ben niet perfect, maar ik word wel gerespecteerd en dat is iets wat je krijgt en niet af kan dwingen of kan kopen en dat kan Gerrit Schotte NIET!Dus hier is nog meer voer om te proberen mij zwart te maken: Go ahead, make my day. Ik ben (voorlopig) niet weg te branden op deze klip! Rest mij niets anders dan mijn excuses aan te bieden voor de taal- en spelfouten en 'verkeert' geplaatste komma's!
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).