Curaçao is klein en hier kan niets geheim blijven, want vroeg of laat komt iedereen toch alles te weten, ook dat beruchte ‘geheime’ rapport wat Gerrit Schotte heeft laten maken om te bewijzen dat er een coup gepland was om zijn kabinet omver te werpen.
Het is niet de eerste keer dat deze man van die paranoïde uitspraken doet, we weten allemaal nog goed, Coup Fort Amsterdam, gesteund door de wannabe revolutionary Farc-mislukkeling Carlos Monk die de hele wereld wilde overtuigen dat er hier een coup aan de gang was door de neokoloniale makamba’s die Curaçao weer wilde koloniseren.
Meneer Schotte heeft toen ook het gezaghebbershuis voor een berg geld laten verbouwen en overal stalen platen in de muren en plafond laten installeren omdat hij bang was dat hij afgeluisterd zou worden, want hij was van plan daar te gaan wonen.
Toen kwam de inbraak in de sede op de Caracasbaaiweg en dat ze afluisterapparaten gevonden hadden, wat later de ingewanden van een BlackBerry bleken te zijn. Toen de tracking devices onder zijn auto wat ook iets anders bleek te zijn.
Ik had een vriend, die dag en nacht met zijn neus in de witte poeder zat, die ook zo paranoïde was en altijd dacht dat hij achtervolgd werd en dat iedereen tegen hem aan het samenzweren was. Maar ja, ik ben geen psychiater of Brasami-medewerker dus kan ik die vergelijking niet maken.
Maar we hebben nu wel bewijzen dat er een samenzwering was en dat er 19 mensen aan hebben meegewerkt en ervoor gezorgd hebben dat het kabinet-Schotte was gevallen.
Duistere, invloedrijke, rijke, personen hebben zelfs ‘multi million dollar’ lastercampagnes gevoerd om de vooruitgang van het land Curaçao te verhinderen.
Toen ik het begon te lezen ontdekte ik bij de derde regel al fouten, de schrijver had een Papiaments gezegde naar het Nederlands vertaald en toen lag ik al in een deuk.
‘Tira piedra skonde man’ werd: ‘Ze gooien stenen en hun hand te verbergen’. Ik zat te wachten op ‘Ik weet waar je huis woont’, maar het ging door in het Engels.
Of wat je Engels kan noemen, want het was zo slecht, dat je twee keer moet lezen om te begrijpen wat er staat, vreselijk slecht, onprofessioneel, amateuristisch, respectloos Engels.
Voorbeeld, in een serieus rapport noem je mensen mr. mrs. miss., en blijf je de persoon door de hele brief met de titel voor zijn achternaam noemen, bijvoorbeeld mr. Donker. Dus niet zoals in dit zogenaamd rapport dat je begint met mr. Frits Goedgedrag (nota bene voormalig vertegenwoordiger van de koning) en daarna ga je door met de man Frits te noemen, totaal respectloos, wat gelijk ook laat zien dat degene die dit geschreven heeft, nooit een zakelijke brief in het Engels heeft geschreven. Een zogenaamd rapport wat een samenzwering aan het licht moet brengen dat echter meer lijkt op een goedkope soap bestaande uit ongegronde beschuldigingen, aantijgingen en bijeengeraapte informatie wat iedereen zo van Google, Facebook of Twitter af kan halen. Niets aan de hand!
Het leuke is dat bij iedereen op het eind van elk profiel en beschuldigingen een lijst geplaatst wordt met de directe links naar de medesamenzweerders behalve bij mister Corallo.
Is er helemaal niemand waar Corallo mee samenzweerde? Ik vraag me dan af waarom Corallo niet? Heeft hij nou wél of niet in dat ‘complot’ gezeten? Vreemd, want er wordt alleen maar geschreven hoe een lieve jongen hij is en dat hij helemaal geen maffioso is en dat zelf Interpol hem van hun ‘most wanted’-lijst heeft afgehaald, vreemd!
O, bijna vergeten, verschillende mensen worden ervan beticht dat zij er financieel beter van zijn geworden, het rare is dat er een bij haar ouders thuis woont, een die net genoeg verdient om de onkosten te dekken en een van donaties moet rondkomen want niemand durft die persoon in dienst te nemen wegens represailles.
Maar ja, de verkiezingen staan voor de deur, meneer moet drie jaar gaan brommen, mevrouw ook en nu probeert Schotte door met dat mysterieuze rapport dat hem alleen maar belachelijker maakt, voor de dag te komen, om zo alsnog een paar zieltjes te overtuigen dat hij de zielepoot is en niet de corrupte, knuffelcrimineel is zoals hij overal wordt afgeschetst en ook voor veroordeeld is.
Ik blijf lachen op deze klip en vind het niet eerlijk dat ik niet op die lijst sta, ik heb ook mijn best gedaan in die hele ‘samenzwering’.
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).