Het ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning laat onderzoek doen waarom de recent aangebrachte lijnen bij de Nieuwe Haven bijvoorbeeld vuil worden. Er is besloten om de leverancier van deze tweecomponentenverf zelf te laten kijken wat er aan de hand is. Vraag is, waarom niet een onafhankelijke instantie? Een paar dagen voor het verven op de Rijkseenheid Boulevard heeft men besloten een aantal stukken van nieuw asfalt te voorzien en hier gaat men al de fout in, doordat nieuw asfalt eerst moet uitdrogen en ten minste vier weken. Er moeten een paar dingen onderzocht worden: hoe reageert deze tweecomponentenverf op ons asfalt, hoe reageert het mengen van de twee componenten op onze luchtvochtigheid van 80 procent, hoe reageert deze verf op de UV-stralen na een dag, een week, een maand, een half jaar enzovoort, hoe reageert deze verf op vuil op de wegen? Dit had echter vooraf onderzocht moeten worden en niet achteraf! Mijn conclusie is dat deze verf en geen enkele andere verf voldoet aan onze klimaateisen. Advies is dan ook, en dat roep ik al jaren, verzin iets anders. Al 50 jaar deugt de wegmarkering niet. Als ik een keus zou moeten maken of ik nu 5 miljoen zou moeten besteden aan wegmarkering of aan verkeersveiligheid dan eerst aan verkeersveiligheid. In de afgelopen 50 jaar hebben we niets gedaan aan verkeersveiligheid. Iedereen moet opnieuw opgevoed worden en daar moet die 5 miljoen naartoe. Ook al zou morgen het hele wegennet van mooie wegbelijning voorzien zijn, dan nog heeft dat bijna geen invloed op de verkeersveiligheid. De prioriteit ligt helemaal verkeerd. Ik kan morgen zebrapaden laten maken zonder verf, die echt jaren meegaan. Op de rotondes wegmarkering maken zonder verf, zodat de automobilist de banen onderkent, maar dan ook opvoeden hoe deze te gebruiken. Overheid, wakker worden!
Henk Pasman,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).