Sla ik het Antilliaans Dagblad open, staat er op de voorpagina ‘Tegenslag voor megapier’, wat erop neerkomt dat ze op de plaats waar ze de tweede megapier hadden gepland beschermde koraalsoorten hebben ontdekt. Op zich vind ik dat een heel goede zet want ons duiktoerisme brengt nog steeds een berg geld in het laatje en aangezien onze economie toch al niet zo hard groeit, hebben we alles nodig wat we ook maar kunnen pakken. Dat is allemaal naar aanleiding van internationale verdragsverplichtingen. Maar opeens zijn we erg ‘groen’ bezig want de antirookwet is sinds 1 april in werking gegaan, alleen weten ze nou niet wat ze met de casino’s, hotels, en andere toeristische attracties moeten doen en is er nog geen controle, maar dat mag de broek niet bollen, als de wereld maar weet dat we ‘zogenaamd’ goed bezig zijn. Het leuke is dat ze opeens de koralen willen beschermen maar geen kik geven over de koralen die dagelijks een tsunami aan afvalwater over zich heen krijgen afkomstig van de toeristische projecten bij Jan Thiel bijvoorbeeld. Daar hoor je niets over of tellen die niet mee? Volgens internationale milieuakkoorden valt onze geliefde raffinaderij Isla er ook onder, maar daar durven ze niet aan te komen. Dus waarom de koralen wel, het rookverbod wel, en de mensenlevens onder de rook niet? We wachten nog steeds op de resultaten van het onderzoek van de groene smurrie die onze geliefde ex-minister van Volksgezondheid dr. Ben Whiteman zou laten nakijken en niet te vergeten de giftige witte smurrie waar we nooit meer wat over gehoord hebben. Valt dat ook niet onder het verdrag dat ze toen met zo veel bombarie hebben getekend? Nee, we zijn als de dood dat 2.000 mensen zonder werk zullen komen te zitten in 2019 maar voelen het wel aankomen dat PdVSA een van deze dagen de stekker eruit zal trekken want dagelijks lezen wij in het nieuws dat er weer een kopstuk van PdVSA gepakt is met zijn hand in de PdVSA-kassa en de boel voor miljoenen dollars getild heeft, buiten het feit dat fossiele brandstof niet meer is wat het was en dat iedereen (behalve Curaçao) denkt aan alternatieve energie, en men wil zelfs eb en vloed gebruiken om energie op te wekken. Aan de ene kant wil de blauwe Alex Rosaria een antirookwet, maar veegt de Isla-problematiek onder het tapijt, dan komt meneer Rhuggenaath met de beschermde koralen op de locatie waar de megapier moet komen maar vergeet het probleem van afvalwater bij Jan Thiel, ook werd dr. Whiteman betrapt op leugens dat hij een onderzoek had laten verrichten bij TNO naar de groene smurrie wat niet waar bleek te zijn en ondertussen lopen we verdragen over ons milieu te tekenen en vliegen we heen en weer, maar als puntje bij paaltje komt, waaien ze met alle winden mee om maar ‘groene’ zieltjes te winnen want de verkiezingen staan alweer voor de deur. Ik blijf écht lachen op deze klip geloof me!
Arthur Donker
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).