Ik viel bijna van mijn stoel toen ik in het Antilliaans Dagblad las wat dr. Ben Whiteman allemaal zei tijdens de persconferentie vorige week.
De tegenstrijdigheden van zijn verklaringen deden mij lachen. Aan de ene kant vind ik hem zielig en aan de andere kant denk ik ook dat hij zijn hachje moet dekken omdat hij weet dat hij bij de volgende verkiezingen gegarandeerd eruit ligt.
1. Hij zegt dat hij als arts altijd zou opkomen voor de gezondheid van de inwoners van Curaçao omdat hij de eed van Hippocrates heeft afgelegd.
Dit is dezelfde dokter die publiekelijk heeft gezegd dat hij de Isla nooit zou dichtgooien omdat zijn vader daar ooit heeft gewerkt en hij dankzij de Isla dokter is geworden, terwijl er maandelijks bewijzen zijn dat de Isla alle uitstootnormen overschrijdt en er telkens scholen moeten sluiten vanwege de stank en de rook en meneer heeft nooit een vinger uitgestoken om wat aan dat probleem te doen.
2. Toen in het Antilliaans Dagblad het bericht verscheen dat het contract met de PdVSA niet verlengd zou worden stond hij gelijk op zijn achterste poten en sprak dat tegen.
Vandaag staat er dat hij tijdens een bezoek aan de raffinaderij hij de PdVSA heeft geïnformeerd dat het begin is gemaakt om hen te informeren dat het leasecontract niet verlengd zal worden.
3. Toen Defensie liet weten dat ze op eigen kosten luchtmetingen zouden gaan doen in Julianadorp was meneer Whiteman witheet en schreeuwde gelijk dat het niet kon en dat ze dat niet op eigen houtje konden doen.
Ik heb toen gelijk aangeboden om die apparatuur bij mij in mijn slaapkamer te plaatsen als ze dat wilden want ik ben er wél voor.
Vandaag staat er dat hij het wél toelaat maar onder de lokale controle.
Als hij bedoelt dat de Milieudienst dat moet gaan controleren weten we al hoe laat het is, want dat zijn een stelletje ja-knikkers die toch niets doen of kunnen doen.
4. De modernisering van de Isla gaat in stroomversnelling zei hij, en hij presenteerde een draft van de eerste openbare aanbesteding en dan moet eind maart de definitieve aanbesteding klaar zijn.
Waar ze het geld vandaan gaan halen weet niemand en dat wordt ook niet genoemd, want laten we eerlijk zijn, zelfs voor onderwijs hebben we geen geld. Dus ‘Magic Ben’ zal het wel uit een of ander geheim potje kunnen toveren.
5. Mijn vraag is, waarom komt Speedy Gonzalez a.k.a. dr. Ben Whiteman nu wel opeens op voor de bewoners onder de rook en de luchtvervuiling van de Isla en is hij opeens proactief?
Zou het zijn omdat hij onder druk staat van de Tweede Kamer in Nederland, die nou gaat ingrijpen vanwege ondeugdelijk bestuur en nu naar buiten komt dat deze regering niet deugt omdat er mensenlevens opgeofferd worden voor de Isla en naar buiten komt dat iedereen bang is om dat heilige boontje aan te pakken?
Natuurlijk gaat hij nou in ‘overdrive’ want de PS-partij is zo ver gezonken dat niet eens Google ze kan vinden en moet meneer bewijzen dat ‘Nos Mes Por’ toch nog geldt en dat wij die makamba’s niet nodig hebben en dat varkentje zelf wel kunnen wassen.
Hoe vaak hebben we dat niet gehoord, vooral na 10-10-’10. Als wij nou naar de resultaten kijken, blijkt dat er bewijzen naar boven komen die Ali Baba en de 40 rovers voor schut zetten, want nou blijkt dat de Nederlandse ministers gelijk hadden toen ze zeiden dat het hier één groot rovershol is en als we zo naar dat grafiekje in de Babel-zaak zien hoe geldstromen hebben plaatsgevonden moeten we ze gelijk geven.
Dokter Ben Whiteman, u zet uzelf voor schut, hou op met te proberen zand in onze ogen te gooien, we hebben u door, het is allemaal gebakken lucht, alleen maar woorden maar geen daden, dus hou alstublieft op.
Ik blijf lachen op deze klip want ik kreeg de indruk dat hij een van die energiedrankjes of zo had ingenomen voordat de persconferentie begon, want opeens zat hij vol energie, wat hij normaal niet zo uitstraalt.
Arthur Donker,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).