Afgelopen zaterdag kwamen personeelsleden en gepensioneerden samen met hun partners bijeen te Santa Barbara Resort om 30 jaar Curoil te vieren.
Deze viering was een compleet succes en behalve het eten en drinken en het feit dat daarna iedereen kon dansen op de muziek van Dobble R en Oreo, was het vooral voor de gepensioneerden een perfecte moment om samen met ex-collega’s de goede tijden te herdenken.
De huidige directeur de heer Yamil Lasten sprak zijn waardering uit voor zijn voorgangers die mede gezorgd hebben voor het feit dat vandaag Curoil een solide bedrijf is dat als voorbeeld kan dienen voor vele bestaande overheids-nv’s op het eiland.
Als ex-personeelslid dat aanwezig was bij de geboorte van Curoil, 30 jaar terug moest ik ongetwijfeld terugdenken hoe moeilijk het begin van Curoil was. Op 1 november 1985 kreeg de Eilandelijke overheid voor het symbolisch bedrag van 1 gulden alle onroerende en roerende goederen van het voormalige Shell Nederlandse Antillen Verkoop Maatschappij (Snav). De kas en banktegoeden waren echter nul en de overheid had geen geld voor een beginkapitaal van de nieuwe overheids-nv om te kunnen opereren. Als klap op de vuurpijl had een lokale autoverhuurbedrijf, die wagens aan SNAV verhuurde, per direct zijn contract stop gezet omdat het geen vertrouwen had in de overheids-nv en geen risico wilde lopen.
De eerste directie bestond uit merendeels lokale mensen van ex-Snav en zowel banken als bedrijfsleven wisten niet precies wat zij van Curoil konden verwachten. Curoil had tevens een voorraad olieproducten van Snav overgenomen die binnen 60 dagen betaald moest worden.
In het begin was het voor de directie niet gemakkelijk om het hoofd boven het water te houden, maar met doorzettingsvermogen en een bedrijfscultuur die gebaseerd was op zakelijke principes, heeft Curoil bewezen een bedrijf te zijn dat respect kan afdwingen. Velen die dachten dat de levensjaren van Curoil zeer kort zouden zijn, hebben de plank compleet misgeslagen.
Ik voel mij zeer vereerd dat ik gedurende 18 jaar mijn bijdrage heb kunnen geven aan dit bedrijf als financieel directeur. Ik heb het kindje zien groeien en weet precies wat het potentieel is van dit bedrijf als het op een zakelijke manier wordt bestuurd zonder bemoeienissen van de overheid.
Ik wil speciaal mijn twee ex-collega’s, de dames Vivian Conradus en Angelina St. Jago van harte feliciteren. Deze twee dames zijn de enige personeelsleden die nog steeds werkzaam zijn bij Curoil sinds 1 november 1985. Het was een zeer bijzondere mooie geste van de huidige directie om deze twee personen in het zonnetje te zetten. Vivian en Angelina pabien.
Het is zeker op zijn plaats om naast de huidige Directie, Personeelsleden, gepensioneerden van Curoil, ook de hele bevolking van Curaçao te feliciteren met het 30 jarig bestaan van Curoil. Per slot van rekening is Curoil “di nos”.
Anthony Haile, Ex Financieel Directeur Curoil (1985-2003)


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).