Verbijsterd nam ik kennis van het bericht in het AD van 14 maart dat er door een Rotterdams bureau geadviseerd is dat de grote cruiseschepen niet langer in de Sint Annabaai aanleggen. Dat dit uit de tijd zou zijn en dat het water vuil is. Ik vind dit een waardeloos advies. Het houdt met belangrijke factoren geen rekening:
Voor toeristen is het een unieke en spectaculaire ervaring met zo’n schip een oude stad binnen te varen. Bijna dagelijks hoor ik in mijn zaak toeristen zeggen dat Curacao dé attractie is van de reis. Vooral de entree vinden zij indrukwekkend.
Vanuit de Sint Annabaai kunnen toeristen zo de stad in lopen om te kijken en te winkelen.
Willemstad is een van de mooiste oude steden van het Caribische gebied. Het is een parel die Curaçao moet koesteren. Dus haal die schepen naar binnen, naar de oude stad en niet naar een baai verderop.
Door de bouw van de Pietermaai Mall, het sluiten van Parking Marichi en het openbreken van straten moesten tientallen winkels hun deuren sluiten. Zelfs meer dan 30 jaar oude winkels. Daardoor is Punda in een spookstad veranderd. Het aantal kwaliteitswinkels loopt terug. Steeds meer lokale mensen blijven weg. Ook vanwege het agressieve wielklembeleid. Punda moet het dus hebben van de toeristen. Als de schepen niet langer in de Sint Annabaai mogen aanleggen, zullen er nog minder toeristen komen. Er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te weten wat er dan gebeurt.
Ik ben het er wel mee eens dat het water van de Sint Annabaai vuil is. Daar moet iets aan gedaan worden. Maar dat is altijd goedkoper dan elders een nieuwe pier plus infrastructuur te bouwen.
Wat me stoort is dat de regering advies inwint van een bureau uit een ver land dat totaal geen inzicht heeft in de situatie hier, in plaats van de winkeliers zelf te raadplegen. Is het bureau soms ingehuurd om een voorgenomen besluit te rechtvaardigen? Hoe dan ook getuigt het van arrogantie dat de regering denkt dat ze met het mandaat van het volk in de hand kan doen wat ze wil zonder betrokkenen te raadplegen. Ik verwacht van de regering dat ze met de winkeliers van Punda en Otrobanda hierover in gesprek gaat.
Marjorie Kort,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).