Vrijdag kwam Gerrit Schotte uit de rechtszaal waar de regiezitting had plaatsgevonden en moest hij natuurlijk zijn gal spugen, want meneer probeert nog steeds zijn onschuld te bewijzen, terwijl er elke dag steeds meer vraagstukken en raadsels bij komen op de lijst van twee A-4’tjes die ik heb, alléén maar over zijn criminele carrière.
Natuurlijk moet hij de aandacht van de klachten proberen weg te halen en wie anders de schuld geven (behalve hijzelf) dan de ‘makamba’s’ natuurlijk, want dat gaat er altijd als warme broodjes in bij de domme mensen die nog in hem geloven. En vooral na een enquête die iemand gehouden heeft en nu aantoont dat zijn partij hard achteruit is gegaan. Daar hoefden ze geen enquête voor te houden, dat kon ik ze al vertellen toen hij gearresteerd werd en samen met zijn liefje Cecily de bak in ging.
Dus laten we het een ‘heksenjacht’ van die Nederlanders noemen die hier de boel weer willen kolonialiseren (alsof ze daar zin in hebben, ze zijn ons liever kwijt dan rijk). Dus meneer is naar de partijradio gegaan en heeft samen met ‘brodder’ Amparo en de rebellenclub van Peterson en alles en iedereen - en vooral het OM - door het slijk gehaald, zo erg zelfs, dat ze bij het radiostation de knop uit hebben gezet omdat het niveau veel te wensen over liet en dat zegt veel over dat station want over het algemeen is hun niveau niet bepaald ‘kindvriendelijk’ - op z’n zachts gezegd.
Maar het leuke is dat er niet wordt gesproken over de ‘jammers’ die bij Gerrit thuis zijn gevonden (dat zijn verboden stoorzenders). Er wordt ook niet gesproken over het ‘verdwenen’ diplomatisch paspoort, over de illegale loterijen van auto’s, waarvan iedereen wist dat niemand die zou kunnen winnen, en die op mysterieuze wijze door een familielid van Jamaloodin is ‘gewonnen’. We praten helemaal niet over de beroemde bedragen die door meneer Corallo overgemaakt waren op de rekening van ‘dushi’ in Miami.
Alsof dat niet genoeg is, is hij de laatste dagen weer in opspraak en staan de kranten weer bol van verdenkingen die te maken hebben met illegaliteit van een familielid van hem. Volgens mij heeft hij de enige appelboom op Curaçao, want die appel is niet ver van de boom gevallen zo te zien. Dus meneer is een beetje stressig want de verkiezingen komen eraan en mocht het fout gaan met die rechtszaken kan hij fluiten naar zijn ‘Reforma’ en is ook zijn politieke carrière finito!
De partijfinanciers zien dat ook aankomen en gaan écht niet hun zuurverdiende euro’s op een dood paard wedden en zullen een ander stromanneke moeten gaan zoeken die in de toekomst wél hun ‘return on investment’ kan garanderen, want alle hoop die ze hadden voor Gerrit viel in het water toen de regering viel en meneer zich woedend had gebarricadeerd in Fort Amsterdam.
Mensen realiseren zich nu dat het meest gevaarlijke wat je kunt doen is een verdrinkend persoon proberen te helpen, want de kans is groot dat hij jou ook mee naar beneden trekt, dus iedereen trekt zich terug en wenst hem een goede reis en een ‘Goede Toekomst’ of zoals ze hier zeggen: ‘Bon Futuro’.

Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).